• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Négymilliót hozott Ózdnak az Egészségváros

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az intézmény az összeget életmentő eszközök, így EKG készülék és defibrillátor beszerzésére fordítja.

Szombaton, a Richter Egészségváros ózdi állomásán több százan tettek egészségükért, mellyel az Almási Balogh Pál Kórház eszközbeszerzéséhez is hozzájárultak. Az intézmény az összeget életmentő eszközök, így EKG készülék és defibrillátor beszerzésére fordítja - adták hírül a szervezők.

A Richter Egészségváros Program keretében az ózdi családoknak számos területen adódott lehetőségük ingyenesen egészségügyi szűrővizsgálatokon részt venni az Almási Balogh Pál Kórház szakembereinek segítségével. A legtöbben koleszterinszintjüket, mintegy 350 fő, és vérnyomásukat – több 300 fő – mérették meg. A két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen statisztikák szerint minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg.

Magas vérnyomás miatt 4 főt azonnali ellátásban részesítettek a szakemberek, míg magas koleszterinszintet a szűrésen részt vettek 10%-nál regisztráltak. Csontsűrűség mérésen 230-an vettek részt, a szakemberek 63 főnél találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket. A betegség elsősorban a nőket, illetve az 50-60 éves korosztályt érinti.

A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel. Az ingyenes – prosztata vizsgálatot 132-en keresték fel, 35 esetben javasolt a további kivizsgálás, 7 esetben jelentősen emelkedett értéket regisztráltak a szakorvosok.

Az asztma szűrésen részt vettek közül 75 tüdőszűrő szakrendelésre javasolt beteg kiszűrése történt. A nap folyamán véradásra is volt lehetőség, melyre 42 fő jelentkezett. A kiszűrt résztvevők azonnali tanácsadás keretében a kórház szakembereitől közvetlenül tájékozódhattak a további teendőkről.

„Boldogan kapcsolódtunk a Richter programjához, mert a céljaink azonosak. Legnemesebb célunk ugyanis az egészséges életmódra való nevelés, a betegségek megelőzését célzó tevőleges hozzáállás kialakítása, melyre minden lakos figyelmét szükséges felhívni." – összegezte a Program jelentőségét Dr. Eszenyi Géza főigazgató, aki a nap végén az ózdi lakosok aktivitásának köszönhetően 3.982.400 forintos adományt vehetett át Dr. Zalai Károlytól, a Richter Gedeon Nyrt. PR főmunkatársától. (Képünkön)

Szeptember 19-én Szigetvár lesz az Egészségváros helyszíne, a szűréssel, tanácsadással a betegségmegelőzésen túl a Szigetvári Kórháznak szánt adományalapot lehet növelni, cél egy inkubátor beszerzése. Program itt