• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nyíregyházi Főiskola: idén kiderül?

Regionális hírek Forrás: MTI

Bíznak abban, hogy még az idén megszületik a döntés az intézmény jövőjéről.

A Nyíregyházi Főiskola vezetősége bízik abban, hogy még az idén megszületik a döntés az intézmény jövőjéről, valamint a Debreceni Egyetemmel történő integráció kérdéséről. Jánosi Zoltán rektor kedden a nyírségi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón közölte: a főiskola elkészítette a pénzügyi konszolidációs programot is tartalmazó intézményfejlesztési tervét, amelyet már korábban elküldött a szaktárcának. A terv értékelése megtörtént, a véleményeket azonban - hasonlóan a többi felsőoktatási intézményhez - a főiskola még nem kapta meg, így továbbra sincs döntés ezekben a kérdésekben - mondta. Hozzátette, hogy "az állami akarat megnevezése" valószínűleg az intézmények felkeresésekor, személyes konzultációkon fog megtörténni.

Jánosi Zoltán szerint alaptalanok azok a híresztelések, amelyek szerint a minisztériumnak nem tetszik a főiskola intézményfejlesztési terve. Az adósságállomány témakörét érintve a rektor úgy fogalmazott, a főiskolának valóban van egy bizonyos nagyságú tartozása, de ezzel sem áll a legrosszabb helyen a bajban lévő felsőoktatási intézmények között. Az adósság megegyezik azzal az összeggel, amelyet 2011 decemberében zároltak - tette hozzá.

A tárcának benyújtott koncepció jelentős létszámracionalizálást és a képzési palettát megújító programot tartalmaz, ezek révén a Nyíregyházi Főiskola magabiztosan meg tud állni a saját lábán - közölte a rektor, aki ugyanakkor biztatónak nevezte a főiskola ppp-s költségeinek kiváltásával és az integrációs elvekkel kapcsolatban tett kormányzati nyilatkozatokat is.

Jánosi Zoltán bejelentette, elindítják az Első helyen: a Nyíregyházi Főiskola! című kampányt annak érdekében, hogy a következő beiskolázási időszakban minél több középiskolás jelölje be jelentkezési lapján első helyen őket.

A főiskola áprilisban döntött arról, hogy nem él a minisztérium által korábban felkínált, a Debreceni Egyetemmel történő integrációs lehetőséggel, hanem megőrizné önállóságát.