• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

,,Okos-szekrény” pilot projekt a hatvani kórházban

Regionális hírek 2022.11.10 Forrás: Weborvos
,,Okos-szekrény” pilot projekt a hatvani kórházban

A mosodai szolgáltató az „okos-szekrényeken” keresztül szabványosított egészségügyi textilekkel látja el a kórházat.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet akárcsak fenntartója, az Országos Kórházi Főigazgatóság elkötelezett az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javítása iránt. A kórház ezen elkötelezettsége mellett élt azzal a lehetőséggel, hogy elsőként és egyedüliként részt vegyen az UHF RFID textilkövető rendszer, azaz az ,,okos-szekrény” pilot projekt intézményi elindításában.

A rendszer telepítése keretében a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet központi telephelyén öt darab ,,okos-szekrényt” helyeztek el.  A rendszer kiépítését, üzembe helyezését és működtetését a B+N Referencia Zrt. biztosítja.

A rendszer előnyös a dolgozók számára hiszen a munkaruházat kényelmes és gyors felvétele bármikor elérhető. A szennyes ruházat leadása szintén kényelmes és gyors, melynek adminisztrációja automatizált.

A projekt hatékony és precíz követhető megoldást nyújt az intézménynek is a munkaruházatok kezelésében. A tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes ruhaneműk begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszereken keresztül, az intézmény részéről dedikált emberi erőforrás igénybevétele nélkül történik. Az orvosok és szakápolók egységes munkaruháját a pilot projekthez az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosította.

A mosodai szolgáltató az „okos-szekrényeken” keresztül szabványosított egészségügyi textilekkel látja el a kórházat. A szolgáltatás teljes körű, a polcok készletének csökkenése, valamint a szennyesgyűjtő telítődése esetén a szekrény értesítést küld a mosodai szolgáltatónak, aki gondoskodik azok pótlásáról, cseréjéről, elszállításáról. A textilek egyedi RFID címkékkel vannak ellátva, a mosodákba és a kórházi elosztókba pedig speciális RFID olvasók kerültek, ennek köszönhetően minden egyes textil mozgását egyszerűen nyomon lehet követni az RFID azonosításnak köszönhetően. A rendszer precíz elszámolást biztosít a mosoda és a kórház között, miközben átláthatóvá teszi a textilek teljes körforgását a mosoda, az elosztó és a dolgozó között.

A hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet örömmel vesz részt Magyarországon elsőként a pilot projektben, segítve ezzel az intézményben dolgozók munkakörülményeinek javítását a munkavégzéshez szükséges egyéges arculatú munkaruhák folyamatos, gyors és nyomon követhető biztosítását.

Legolvasottabb cikkeink