• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Oktató kórházzá emelkedett az Uzsoki

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az oktató kórház feladatra benyújtott pályázatot egy évig vizsgálta a Semmelweis Egyetem.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Kar (ÁOK) Tanácsa, majd az egyetem szenátusa döntött: elfogadják az Uzsoki Utcai Kórház pályázatát, vagyis az intézmény az egyetem oktató kórháza lehet - közölte Dr. Ficzere Andrea, az intézmény főigazgatója abból az alkalomból, hogy ünnepélyes keretek között átvették az Oktató Kórház címet.

Az előzmények messzire nyúlnak vissza: a kórház több osztálya évtizedek óta részt vesz az orvostanhallgatók elméleti és gyakorlati képzésében. Az intézményben működik a Semmelweis Egyetem Traumatológiai tanszéke. Vezetője az MTA tagja, aki a gyógyítás mellett nemzetközi jelentőségű tudományos kutatómunkát végez. A kórházban továbbá 2 MTA doktor és 30 PhD minősítéssel rendelkező orvos dolgozik. Az orvosképzés személyi feltételei tehát kiemelkedően jók.

Az intézet az elmúlt években hatalmas műszaki fejlesztésen esett át, új részei és csodálatosan felújított régi épületei teljes egészében megfelelnek a XXI. század követelményeinek. Orvostechnikai berendezései, műszerei, betegellátó helyei kiváló színvonalon szolgálják a betegellátást. Élen járnak a korszerű információ-technológia alkalmazásában. A kórház modern menedzsmentje, minőségügyi rendszere, az oktatást korábban is magas színvonalon szervező oktatási munkacsoportja, és az egyes osztályok országos és regionális jelentőségű szakmai munkája megalapozta az egyetem döntését.

A Semmelweis Egyetemen, vagyis Magyarország legrégebbi orvosképző intézményében, több mint 240 éves tradíció, tapasztalat és szaktudás alapozza meg az innovációs törekvéseket, a legmodernebb technológiák alkalmazását. Az oktatás, betegellátás és kutatás klasszikus hármas egységére épülő egyetem – egyedülálló szakegyetemként – kiemelt helyet foglal el a hazai felsőoktatásban, emellett Magyarország legnagyobb gyógyító intézménye, elismert, kiemelkedő kutatóhelye, a testnevelés és a sporttudomány fellegvára.

Az oktató kórház feladatra benyújtott pályázatukat - egy évig tartó alapos vizsgálat után– ismerte el a kitüntető címmel az Semmelweis Egyetem szenátusa.

A döntés az elmúlt időszak teljesítményén alapul, de kijelöli a jövő útjait. Az Uzsoki nagyszerű fejlődése ezzel új célokat, új lendületet kap. Szervezetten bekapcsolódhat az ország egyik legjelentősebb egyetemének vérkeringésébe, részt vehet feladatainak teljesítésében. Szakemberei előtt új lehetőségek nyílnak, tudományos és gyakorló orvosi pályájukon. Betegeik számára pedig biztosíték és garancia, hogy a modern orvostudomány legmagasabb színvonalú ellátásában részesülnek.