• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Óriás csokitojásokkal érkezett a gyermekkórházakba

Regionális hírek Forrás: MTI

A Heim Pál Gyermekkórház két telephelyére vitt ajándékot Mága Zoltán.

Az észak-olaszországi Cremonából érkezett óriás csokitojásokkal, húsvéti nyúllal és kis csokinyuszikkal kedveskedett a budapesti Heim Pál Gyermekkórház két telephelyén ápolt gyermekeknek csütörtökön Mága Zoltán hegedűművész.

A 1,5 méteres, 10 kilogrammos hatalmas csokitojásokat a Prima Primissima díjas hegedűművész gyermekeivel adta át a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai és Üllői úti kórházában gyógyuló gyermekeknek.

"A családomban már hagyomány, hogy a kereszténység egyik legszentebb ünnepén a Stradivari-hegedűk hazájából hozatott, kuriózumnak számító óriás csokitojásokkal próbálunk mosolyt varázsolni azoknak a beteg gyermekeknek az arcára, akik szüleiktől, testvéreiktől távol, kórházi ágyban, kórtermekben kénytelenek tölteni a húsvétot" - idézi a hegedűművészt az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Mága Zoltán örömét fejezte ki amiatt, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságát egyre többen érzik át és "cselekvő szeretettel támogatják a rászorulókat". Véleménye szerint az örömszerzést nemcsak az anyagi támogatások határozzák meg, sokszor az apró odafigyelés is rengeteget számít.

Április 22-én, a Heim Pál Szivárvány Virágnapon például bárki hozhat egy palántát, hogy együtt borítsuk virágba a kórház udvarát a gyermeknapra - fogalmazott Mága Zoltán.

Az összegzés szerint a Budapest díszpolgára címmel is kitüntetett hegedűművész elmondta: rendkívül fontosnak tartja, hogy a társadalom megbecsülje, tisztelje és segítse azokat az orvosokat, ápolókat, akik nemcsak a hétköznapokban, hanem az ünnepnapokon is, éjjel-nappal ott állnak a kis betegek ágyai mellett.

Hozzátette: azt reméli, apró figyelmességével nemcsak vidámságot, hanem reményt is tud adni az orvosoknak, a gyermekeknek, a szülőknek és több figyelmet kapnak majd azok az emberek, akik mindent megtesznek a gyógyulásért.
A kórház főigazgató főorvosa, Nagy Anikó a közlemény szerint felidézte, hogy Mága Zoltán húsvéti adományozása az évek alatt már tradícióvá nőtte ki magát, amelynek híre elterjedt a gyermekek között, így már nagyon várták, hogy a hegedűművész megérkezzen a hatalmas ajándékokkal.

A hegedűművész nemcsak a gyermekeket, hanem a betegellátó intézményeket is gyakran segíti országszerte. A 100 Templomi Koncert jótékonysági koncertsorozat, valamint a Hegedűvarázs - 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat keretében több turnéállomás bevételét is kórházak és beteg gyermekek támogatására fordította - olvasható a tájékoztatóban.