• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Örökbefogadókra várnak a kórház helyiségei

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Minden segítséget elfogadnak, ami a betegek még jobb körülmények közötti gyógyulását szolgálja.

Elindult a „Fogadj Örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban!" elnevezésű kampány - jelentette be ma sajtótájékoztatón Dr. Badacsonyi Szabolcs mb. főigazgató. Az országban egyedülálló kezdeményezés külső támogatók bevonásával tovább segítheti a kórház három évvel ezelőtt elkezdett infrastrukturális fejlesztéseinek folytatását.

A főigazgató beszédében köszönetet mondott Gallai-Czakó Bori ötletgazdának, akinek három gyermeke született a Szent Margit Kórházban. Az ötletgazda elmondta: a bent töltött időszak tapasztalatai alapján gondolta, hogy megosztja élményeit a kerület és a kórház vezetésével, egyben rámutatott arra, hogy az intézmény sokat fejlődött az elmúlt időszakban, de még mindig vannak felújításra váró helyiségek. Kezdeményezte, hogy az itt gyógyuló betegeknek, hozzátartozóknak lehetősége legyen felajánlásokat tenni, a kórház fejlesztéséhez hozzájárulni.

A Szent Margit Kórház vezetése a kampány keretében, partneri együttműködést kínál a vállalkozói, magán és üzlet szféra képviselőinek egyaránt arra, hogy örökbe fogadjanak egy-egy helyiséget a kórházban, melyet - a betegellátás érdekeit figyelembe véve - fejleszthetnek, felújíthatnak, berendezhetnek.

„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."- ezt már Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere mondta Simone Weil szavait idézve. Ez a sor – mondta a kerület első embere, kifejezi azt, hogy az óbudaiak mindig is magukénak tekintették a Szent Margit Kórházat. Utalt arra, hogy a több mint 100 évvel ezelőtt téglajegyekből felépített kórház is a kerületiek összefogásának eredménye volt, de a legutóbbi aláírásgyűjtésnél összegyűlt 22 ezer aláírás is azt bizonyítja, hogy a kerületi közösség életének szerves része az intézmény.

Éppen ezért - tette hozzá, „a fejlesztés minden formáját támogatjuk, az elmúlt három évben több mint 50 millió forinttal járultunk hozzá a fejlődéséhez, és a lehetőségekhez mérten továbbra is igyekszünk biztosítani ezt. A kezdeményezés azért örvendetes számunkra, mert arról szól, amit az önkormányzat is célul tűzött ki: a közösségépítésről." Hangsúlyozta, fontos a közösségeket élővé tenni, hogy tagjai nyitottá és empatikussá váljanak egymás iránt, annak érdekében, hogy egymást segítve valósítsanak meg akár közös célokat.

Dr. Badacsonyi Szabolcs mb. főigazgató elmondta: a kórház vezetésének kiemelt célja a betegelégedettség növelése. Ennek elérését - a folyamatos, magas szakmai szinten való gyógyítás és ápolás mellett - a megfelelő környezet kialakításában látja. Az intézmény helyiségeinek felújítása, a kiemelt szolgáltatások beépítése a mindennapokba, mind hozzájárulhat a kórházban töltött idő szebbé tételéhez. A kampány keretében szeretnék megszólítani a III. kerületben tevékenységet folytató vállalkozások mellett, az agglomeráció, illetve a kórház ellátási területén működő cégeket, a helyi önkormányzatokat, a lakosságot és az óbudai kötődésű közéleti személyiségeket. A támogatás megnyilvánulhat személyes közreműködés keretében, valamint anyagi és tárgyi segítségnyújtásban is. Minden segítséget elfogadnak, ami a betegek még jobb körülmények közötti gyógyulását szolgálja.

A Szent Margit Kórház Óbuda-Békásmegyer meghatározó egészségügyi intézménye, mely közel 180 ezer ember ellátásáért felel. A falain belül 256 aktív és 200 krónikus, rehabilitációs ággyal, 31 szakambulanciával és szakrendeléssel rendelkezik. A menedzsment folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, fejlesztésekkel igyekszik még színvonalasabbá tenni az intézményben folyó szakmai munkát, ezzel hozzájárulva az Észak-budai térség betegeinek korszerű és biztonságos ellátásához.

Legolvasottabb cikkeink