• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Összehangolódnak az összeköltözők

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Közös tömbbe került a Debreceni Egyetem OEC Pathologiai, valamint Igazságügyi Intézete.

Nettó összegben 613.612.304 forint kivitelezési költséggel valósult meg a Debreceni Egészség Központ Fejlesztési Projekt VII. sz. projektelemeként a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában a Pathologiai és az Igazságügyi Intézet tömbösítése a TIOP-2.2.7-07/2F/2-2009-0002 pályázat keretében. A fejlesztés részeként 2.449 m2-en történt épület-rekonstrukció, a két intézet így összesen 2.642 m2-en helyezkedik el.

A beruházás eredményeként korszerűbbé és hatékonyabbá válnak a diagnosztikus szövettani, a citológiai és a molekuláris vizsgálatok, és megvalósul a minőségbiztosítás is.

A szerkezetileg és technikailag egy komplexumba összevont két intézet működését számos ponton összehangoltuk, elsősorban a bonctermi munka és az ahhoz kapcsolódó feladatok hatékonyabb ellátása érdekében – tájékoztatott Dr. Herczeg László egyetemi docens, az Igazságügyi Intézet igazgatója a mai átadó ünnepség alkalmából.

A Pathologiai Intézet az Elméleti Négyszög északnyugati, az Igazságügyi Intézet az Elméleti Négyszög délkeleti épületében helyezkedett el korábban. A centralizációval az Igazságügyi Intézet a Pathologiai Intézettel egy épületbe került. Az épület korábban sok kisebb átalakításon esett át, nemrég a tetőtér egy részét is beépítették.

A jelenlegi beruházás eredményeként az épület alagsorában korszerű kiszolgáló helyiségeket, öltözőket és raktárakat alakítottunk ki. A földszinten a Pathologiai Intézet, az I. emeleten az Igazságügyi Intézet helyiségei kerültek elhelyezésre. A Pathologiai Intézet bonctermének légteréből leválasztva egy új bonctermet hoztunk létre. A korszerű technológiai előírásokat betartva alagsori, térszint alatti bővítéseket is végeztünk – mondta el Dr. Méhes Gábor egyetemi docens, a Pathologiai Intézet igazgatója.

2009. július 30-án került sor a Debreceni Egészség Központ Fejlesztési Projekt Támogatási Szerződésének ünnepélyes aláírására a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert 10,6 milliárd forintos támogatásból és - a DE OEC által biztosított - 1,2 milliárd forintos önrészből álló forrás olyan infrastrukturális háttér kiépítését teszi lehetővé a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma számára, ami nélkülözhetetlen a szakszerű, 21. századi betegellátáshoz. A 11.8 milliárd forintos egészségügyi fejlesztés több részterületet is érint. Megépül az In Vitro Diagnosztikai Tömb. A DE OEC létrehozza a Központi sürgősségi, központi intenzív, felnőtt és gyermek onkohematológia tömböt, centralizálja a belgyógyászati ellátást. Sor kerül a Bőrgyógyászati Klinika égési osztályának fejlesztésére, a Gyermekklinika gyermekgyógyászati intenzív központ létrehozására. További fejlesztéssel lehetővé válik a fogyatékos gyermekek fogászati ellátása, továbbá mind az egészséges mind a sérült kispáciensek fej-nyaksebészeti, arc-állcsont és szájsebészeti ellátása feltételei javulnak. A professzionális modern fejlesztés részét képezi az élődonoros vese-transzplantáció lehetőségének megteremtése is, ami nagy előrelépést jelenthet Magyarországon - tekintettel az élődonoros átültetések jelenlegi, igen csekély számára. A Pathológiai és az Igazságügyi Orvostani Intézet centralizációja keretében új, korszerű, költséghatékony infrastruktúra jön létre.