• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Összehangoltan működik az egészségfejlesztés

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Konzultáltak a Somogy Megyei Egészségfórumban együttműködő egészségfejlesztési irodák és járóbeteg-szakellátók.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya - a megye egészségfejlesztési tevékenységét koordináló kezdeményezése keretében – 2016. május 26-án munkaértekezletet szervezett a Rendelőintézetek, az EFI-k és a Járási Hivatalok egészségfejlesztői részére. A tanácskozásra a népegészségügyi osztályok egészségfejlesztő munkatársai mellett meghívást kaptak a vezető védőnők és vezető ápolók, továbbá a Megyei Egészség Fórum és Járási Egészség Fórumok együttműködő partnerei, köztük a megye területén működő kaposvári, tabi, balatonföldvári és fonyódi egészségfejlesztési iroda, valamint a somogyi járó- és fekvőbeteg ellátó intézmények képviselői - számolt be a rendezvényről a SMKH Népegészségügyi Főosztály összefoglalója.

A rendezvény Bajók Sándorné megyei vezető ápoló köszöntőjével vette kezdetét, aki kiemelte, hogy Somogy megyében, az országban egyedülálló módon immár 4. éve összehangoltan működnek az egészségfejlesztés terültén elkötelezett egészségügyi szolgáltatók, egészségfejlesztési irodák és egyéb szakmai és civil együttműködők.

A munkaértekezleten bemutatkoztak a Somogy Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalaiban dolgozó egészségfejlesztési feladatokban résztvevő kollégák, és ismertették a 2016. év második félévére a Járási Egészség Fórumok keretein belül tervezett azon prevenciós programjaikat, melyhez a jelenlévő szervezetek csatlakozni tudnak. A konzultáció mind a személyi változások, mind az elkövetkező időszak feladatainak megvalósítása miatt időszerűnek és hasznosnak bizonyult.

A kaposvári, fonyódi, tabi és balatonföldvári egészségfejlesztési iroda képviselői megosztották a legutóbbi találkozás óta eltelt időszak személyi változásait, a feladatellátás nehézségeit és sikereit, majd ismertették a fenntartási időszakban végzett eddigi, ill. az év további részére tervezett egészségfejlesztési programjaikat. Kiemelték, hogy a jövőben is számítanak a népegészségügyi munkatársak szakmai támogatására és együttműködésére.

A megye járóbeteg-szakellátóinak a Megyei Egészség Fórumhoz történő tavalyi csatlakozása óta igazán felpezsdült az egészségfejlesztő munka valamennyi szolgáltatónál. Örömüket fejezték ki, hogy részesei lehetnek ennek a példa értékű kezdeményezésnek, melyhez színes, magas szakmai színvonalú egészségfejlesztő programokkal kapcsolódtak. Valamennyien kinyilvánították, hogy folytatják a megkezdett közös munkát a jövőben is.

A megyei fekvőbeteg ellátó intézmények képviselői ismertették a Kaposváron, Siófokon és Nagyatádon folyó tartalmas és értékes prevenciós munkát, kiemelve az együttműködés fejlesztésének irányait.

A Megyei Egészség Fórum részéről dr.Pálca-Juhász Márta orvos-szakmai koordinátor megköszönte az együttműködők eddigi magas színvonalú és sokrétű prevenciós munkáját, örömét fejezte ki, hogy az egészségügyi szolgáltatók az egyéb nehézségeik mellett is szívügyüknek tekintik a somogyi polgárok egészségét, az annak megőrzése érdekében tett erőfeszítéseket. Felajánlotta a népegészségügyi szakemberek segítségét a megyei programok színvonalas megvalósításához, továbbá üdvözölte az értekezlet keretében ismertetett jó gyakorlatok, ill. tapasztalatok hasznosítását.

Zárszavában méltatta és követendőnek, példaértékűnek nevezte a meglévő munkakapcsolatot a SMKH Népegészségügyi Főosztálya és az egészségfejlesztési irodák, valamint egészségügyi szolgáltatók között.

Legolvasottabb cikkeink