• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Összkomfortos kórtermek az SE klinikáján

Regionális hírek 2018.05.31 Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
Összkomfortos kórtermek az SE klinikáján

A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika részesült két magán cég támogatásában.

Komfortos, korszerűsített kórtermeket adtak át két magán cég támogatásával a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, ahol szintén a támogatók jóvoltából felszerelt új biztonságtechnikai berendezéseket is bemutattak. Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Szél Ágoston rektor, Tamás László igazgató pedig áttekintette a főbb fejlődési állomásokat a klinika életében, olvasható a Semmelweis Egyetem honlapján.

Szél Ágoston felidézte első rektori ciklusa alatt tett látogatását a klinikán, ahol azóta az akkori állapotokhoz képest számos előrelépés történt, kiemelte a többi között a nyílászárók cseréjét, műszerek beszerzését, digitális oktatótermek átadását. Utalt rá, hogy hamarosan újabb beruházásokra kerülhet sor. Azt kívánta, hogy továbbra is ilyen lendülettel, dinamikusan fejlődjön a klinika. 

Tamás László beszédében áttekintette a klinika fejlődésének főbb állomásait, elmondta, hogy a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében, az egyetem vezetésének segítségével kicserélték a nyílászárókat, és új liftet is kaptak. A felújítás ideje alatt közel fél évre átköltöztek a Korányi épületbe, ekkor történt a most átadott két, rossz állapotban lévő, fürdőszobával nem rendelkező kórterem átépítése, korszerűsítése is.  

Az átadott összkomfortos, kétágyas szobákban LED tévé, hűtőszekrény, légkondicionáló mellett korszerű fürdőszobák biztosítják a betegek kényelmét, emellett két HD kamerát is elhelyeztek a klinika egyes pontjain, melyek képei megjelennek a portás több ablakos monitorján – ismertette a fejlesztéseket az igazgató. Nagy lépés ez a betegek komfortja és biztonsága szempontjából – fogalmazott, hozzátéve: a klinika 46 modern, elektromos ággyal is bővült. Mint mondta, az elmúlt öt évben minden felújítást úgy végeztek, hogy az megfeleljen a majdani teljes átalakításnak: egy harmadik emelettel bővítik az épületet, ide kerülnek majd a műtők, az ügyeleti és orvosi szobák, illetve a tervek között szerepel még egy külső lift kialakítása is.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Legolvasottabb cikkeink