• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Próbáltál már vakon főzni? Itt az alkalom!

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Látássérült kukták segítségével készül a zöldséges curry és chili con carne a szimpla üstben.

A Szempont Alapítvány munkatársai és látássérült kliensei, valamint egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészünk, Kőszegi Ákos közösen főznek február 24-én délelőtt a Szimpla kertben. A menü eladásának bevételét a Szempont Alapítvány a látássérült embereket segítő eszközök vásárlására költi.

A Szimplakert Háztáji Piac Szimpla Üst - közösségi főzés elnevezésű programsorozatának keretében február 24-én látássérült kukták segítségével készül a mennyei zöldséges curry és chili con carne a szimpla üstben. A desszert Raj Ráhel világhíres flódnija lesz. A menü eladásából származó bevételt a Szempont Alapítvány a látássérültek rehabilitációját segítő eszközök vásárlására költi.

„Örömmel fogadtam a Szempont Alapítvány felkérését, mert fontosnak tartom a vakok és gyengénlátók segítését. Juhász Gyula - Betlehemi üzenet a vakoknak című versének pár sorát idézve: Testvéreim, egy látó küldi néktek Üdvözletül ma könnyes szavait, Ki mindig fájón és szédülve nézett Egy szép pokolt, mely földnek hivatik…" – mondta Kőszegi Ákos, Jászai Mari-díjas színpadi- és szinkronszínészünk.

„Szeretnénk az emberek figyelmét felhívni, és egyúttal a gyakorlatban bemutatni, hogy a legtöbb dolog látássérültként is kivitelezhető csak más módszerekkel, vagy éppen más eszközökkel." – foglalta össze a rendezvény célját Kónya Katalin, a Szempont Alapítvány ügyvezetője.

A Szempont Alapítvány a látássérültek rehabilitációja során igény szerint sütni-főzni is megtanítja a hozzájuk fordulókat. Az alapítvány tankonyhájában biztonságos körülmények között, rehabilitációs tanár instruálása mellett gyakorolhatják be a mozdulatsorokat speciális eszközök segítségével: az ételek alapanyagának előkészítésétől a főzésen keresztül a romhalmaz eltakarításáig.

A Szempont Alapítványnál, immár 20 éve kapnak a felnőtt korban látássérültté vált emberek elemi és foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások keretében gyakorlati segítséget, ami felkészíti őket azokra a tevékenységekre, készségekre, amelyek a megváltozott élethelyzetükben az önálló és biztonságos életvezetéshez szükségesek. Megtanulnak fehér bottal közlekedni, házimunkát végezni, számítástechnikai eszközöket használni, e mellett az alapítvány nagy hangsúlyt fektet az eredményes munkavállaláshoz szükséges képességek fejlesztésére.