• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Programalkotó értekezlet a felelős döntésért

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Megyei Egészség Fórum programalkotó értekezletre hívja valamennyi munkatársát, partnerét.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Szakigazgatási szervének Megyei Egészség Fóruma „Felelősséggel az egészséges életévekért" vezérgondolat jegyében, az egészség megőrzésében az egyéni felelősség hangsúlyozásával kívánja 2015-ben tovább folytatni munkáját. A Fórum fő feladta lesz ebben az évben, az egészségmagatartás erősítése, pozitív egészség üzenetek kommunikálása, az egészség iránti személyes felelősség fontosságának bemutatása, az egészség értéküzenetek eljuttatása Somogy megye lakosságának minél szélesebb köréhez.

A Fórum, hogy továbbra is eredményesen tudja folytatni a 2013-tól egyedülálló munkamódszerrel végzett, komplexitásban szervezett egészségfejlesztési tevékenységét, 2015. február 10.-én és 11.-én programalkotó értekezletre hívja valamennyi munkatársát, partnerét. A feladatok és célkitűzések közös meghatározásában részt vesznek a társhatóságokat, a járási egészség fórumok munkatársai, az egészségügyi szolgáltatók vezető képviselői, önkéntesek, orvos szakértők, civil szervezetek, a média szakemberei, a szakmai kamarák. Sőt az idei évben az alapellátás valamennyi szereplője kapott megkeresést prevenciós gondolataik megfogalmazására.

Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos elmondta, fontosnak tartja, hogy a Fórum 2015 évi munkatervét, az egészségüzeneteket, a rendezvényeket, programokat közösen, a meghívottak szakértelmére és összefogására alapozva készítsék el. A megyei tisztifőorvos ennek okán és az alapellátás szakmai munkájának, kiemelten prevenciós tevékenységének támogatása érdekében is, az idei évben az alapellátás valamennyi orvosához felkéréssel fordult, azzal a céllal, hogy a szakmaterület fejlesztésére vonatkozó javaslataikat juttassák el számára.

Dr. Fadgyas Erzsébet fontosnak tartja további csatlakozók megnyerését is, ezért a Fórum egész évben várja az egészségkultúra fejlesztéséért tenni akarók és az egészség megőrzésben együtt gondolkodók, támogatók javaslatait, megosztani kívánt programjait az egészségforum@ddr.antsz.hu címre.

- Meggyőződésem - mondta a megyei tisztifőorvos, a MEF vezetője -, hogy a tartós gazdasági fejlődéshez elengedhetetlen az egészséges lakosság, az egészségéről felelősen gondolkodó jövő nemzedék, de az őket felelősen támogató, időskorban is megfelelő életminőségben élő generáció is. Bízom benne, hogy a 2015. évben is tartalmas programok segítik ennek megvalósítását és az egészségüzeneteket - a Megyei Egészség Fórum folyamatosan bővülő együttműködési keretei között - egyre sikeresebben tudjuk eljuttatni a somogyi polgárokhoz.