• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Somogyban is a megyei kórházé a végső szó

Lapszemle Forrás: Sonline

Siófok várhatja a legstabilabb lábakon állva az egészségügy újabb reformját?

Február végéig kell újraosztaniuk egymás között a feladatokat az egyes megyén belüli kórházaknak, ha nem sikerül egyezségre jutni, a megyei kórház vezetője döntheti el: hol, milyen szolgáltatás marad. Siófok várhatja a legstabilabb lábakon állva az egészségügy újabb, sokadik reformját, a siófoki intézetről ugyanis még tavaly nyáron is azt mondta a kórházak állami fenntartója, a Gyemszi akkori főigazgatója: a félbemaradt építkezésen kívül semmilyen probléma nincsen vele, hiszen igen jól, adósságmentesen gazdálkodik, ráadásul az új sürgősségi osztály építése is folytatódik most már Siófokon.

Somogyban éppen e héten ül össze először a megyei egyeztető fórum, ezt megelőzően konkrét elképzelésekről, a jövőről Inczeffy István, a siófoki intézet főigazgatója nem tudott részletekkel szolgálni. A megye lesz az egészségügyi szervezés központja és az ehhez szükséges változtatásokat rövid időn belül végre kell hajtani – ezt decemberben jelentette be Moizs Mariann, a Kaposi Mór Megyei Oktató Kórház főigazgatója Siófokon a polgármesterek és jegyzők konferenciáján - írta a témáról szóló összeállításában a Sonline.hu.

– Somogy előnyből indul, hiszen lezárult például Kaposvár, Mosdós és Marcali egy szervezetbe egyesítése és ennek jegyében segíti a megyei kórház a fonyódi és a tabi járóbetegellátót, a siófoki onkológiát – mondta Moizs Mariann Siófokon. – Nem lehet minden nagyobb településnek kórháza, a rendelkezésre álló orvosi erőforrás és technika dönti ezt el, ahol nincs huszonnégy órán át orvos, az nem kórház.

Andrásofszky Zsolt, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei vezetője elsősorban azt nehezményezte a tervezett kórház átalakítás kapcsán, hogy nem kérték ki ezzel kapcsolatosan a kamara véleményét. – Annak ellenére, hogy az orvosi kamarának véleményezési joga van, hivatalosan semmiféle információt nem kaptam a tervezetről – mondta érdeklődésünkre. – Az egészségügy átalakítására szükség van, csak nem a mostanihoz hasonló tűzoltómunka jelleggel. Nem úgy, hogy ha például nincs elég fül-orr-gégész adott kórházban, akkor ott bezárjuk az osztályt, s onnantól kezdve járjanak a betegek például Kaposvárra - idézte a lap.

Mi lesz a nagyatádi és a marcali kórházzal? Részletek a teljes cikkben