• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Reagált a miskolci szuperkórház főigazgatója

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A változás mindössze annyi, hogy egy háromtagú szakmai vezető testület vezeti az intézményt.

A Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) sehová nem lett beolvasztva, bezárásról pedig szó sem volt és a jövőben sincs ilyen terv. Jelenleg is ugyanabban az osztályszerkezetben látja el feladatait. A változás mindössze annyi, hogy egy háromtagú szakmai vezető testület – melyet a főorvosok maguk közül, titkos szavazással választottak meg – vezeti az intézményt. Dr. Barkai Lászlót a főorvosi kar nem választotta be a háromtagú vezetőségbe - reagált dr. Tiba Sándor főigazgató a csütörtöki Népszava Recseg-ropog a miskolci szuperkórház című cikkére a Borsod- Abaúj- Zemlén Megyei Központi Kórház lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A cikkben egy még tavaly, késő ősszel a diabet.hu-n megjelent nyílt levélből idéztek, amelyben Barkai László azt írta " a közel egy éve kinevezett új vezetése megszüntette és a nagy intézményrendszerbe beolvasztotta a korábban önállóan működő, neves Gyermekegészségügyi Központot (GYEK). Ezzel veszélybe került a hazai gyermek-diabetológia egyik fellegvárának szakmai minősítése és továbbképzési egyetemi akkreditációja is. Az irracionális helyzettel, és a központ leépítésével szakmailag nem tud egyetérteni, ahhoz a nevét nem adja, így távozik a miskolci kórházból - tette hozzá.

A kórház mai reagálásában azt írta, dr. Barkai László nem azért ment a Heves Megyei Kórházba, mert a szakmai leépítéssel nem értett egyet, hiszen semmilyen leépítés nem történt, hanem azzal kellett szembesülnie, hogy a főorvosi kar még a háromtagú szakmai vezető testületbe is alkalmatlannak tartotta.

Ami a Népszava cikkében megjelent, az orvosok tömeges távozásáról szóló részt illeti, a főigazgató azt írta, a radiológiai központ vezetője a heti 40 óra helyett, heti 12 órában szeretett volna munkát végezni és az osztályt vezetni. Mivel erre nem kapott engedélyt, - hiszen az osztályvezetőnek a hét minden munkanapján az adott osztályon kell tartózkodnia, - ezért kérte, hogy közös megegyezéssel távozhasson.

Soha nem volt szó arról és most sincs, hogy a radiológiát bárki is privatizálni akarná, ez nem szerepel a menedzsment tervei között.

A laboratórium vezetője jelenleg kisgyermekével van GYES-en, tehát szó sincs arról, hogy munkaviszonya megszűnt volna.

Az intézményből senkit nem küldtünk el. A két volt intézmény menedzsmentjéből egy menedzsment jött létre és azok, akik nem vállalták a felajánlott feladatot, közös megegyezéssel, a jogszabályok szigorú betartásával távoztak - írta.

A cikk azon felvetésére, amely szerint a kórház korábbi igazgatójának, Csiba Gábornak azért kellett távoznia, mert tervezett privatizációknak lett volna gátja, így reagált a kórház mostani menedzsmentje: dr. Csiba Gábor vezetése idején számos területet privatizáltak a Megyei Kórházban. Szó sincs arról, hogy személye a privatizáció gátja lett volna.

Prof. dr. Barkai László válasza.

Legolvasottabb cikkeink