• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sikeres és érzékenyítő karácsonyi vásár

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A vásárlás sikere az áruk értékén múlt, nem jótékonyságon, könyörületen.

Nem várt sikert hozott az ELTE Lágymányosi Tömbjében december 5-6-án, értelmi sérült emberek kézműves termékeiből tartott árusítás - derült ki a Sorstárs Alapítvány az egészségkárosodott emberekért szervezet beszámlójából. A kétnapos karácsonyi árusításon hat, elsősorban értelmi és halmozottan sérült felnőtteket foglalkoztató szervezet vett részt: az Összefogás Nonprofit kft (Csömör), a Dizséri Tamás Habilitációs Napközi Otthon (Érd), a XIII. kerület vácegresi Otthona, a bajai Tarka-Barka Otthon, az Inoka Alapítvány kézműves foglalkozása, és a Sorstárs Alapítvány az egészségkárosodott emberekért. Mindez nem jöhetett volna létre a TÁTK Dékáni Hivatalának munkatársai a szó szoros értelmében tevékeny, kétkezi segítsége nélkül.

" A termékek szervezetenként változtak. Voltak különféle színű és formájú gyertyák, konyhai és dísz kerámiák (bögrék, tányérok, tálak, gyertyatartók, adventi koszorúk), aromás szappanok, horgolt telefontartók, terítők, kitömött játékállatok és párnák, rongyszőnyegek, gyöngykarkötők és fagyöngyláncok, kerámia medálok, karácsonyfadíszek és mikulás zsákocskák, tarisznyák és szövetből készült divatos oldaltáskák.

A mérleg: 115 tételt 92 000 Ft értékben sikerült eladnunk. Természetesen minden fillér a készítőkhöz került, az árusítás kizárólag önkéntes munka.

Az esemény az önkéntesek és a többi részvevő örömére a pénzügyi sikeren túl számos egyéb téren sikeresnek bizonyult. A nézők, a nézegetők és a vásárlók mindegyike értékelte és gyakran megcsodálta a termékek szépségét. Azt, hogy a kézműves termékeket értelmi sérült fiatalok készítették, csak néhányan tudták, azoknak is többnyire vásárlás közben derült ki. Így őszintén elmondhatjuk, a vásárlás sikere az áruk értékén múlt, nem jótékonyságon, könyörületen. A nézegetők, és általában az árusítókkal beszélgetők többsége valódi érdeklődést mutatott a készítők iránt is. Szívesen hallottak róla, kik készítik ezeket a tárgyakat, milyen körülmények között stb.

A nézegetők és a vásárlók többségének visszatérő kérdése volt: mikor jövünk újra? Ez persze jól esett a „hiúságunknak", de főként fellelkesített minket arra, hogy jövőre megpróbálkozzunk a rendszeres, havi vagy kéthavonkénti árusítással - áll a beszámolóban.