• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sikeresen megvalósult a pályázati program

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Biztosítottak a területi igényekhez igazodó, magas szakmai színvonalú, komplex tüdőgyógyászati szolgáltatások.

A Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza sikeresen valósította meg „Az egészségügyi szolgáltatások feltételrendszerének fejlesztése orvostechnikai eszközök beszerzésével a Mellkasi Betegségek Szakkórházában" című TIOP-2.2.8.A-15/1-2016-0014 azonosító számú projektjét. A projekt megvalósításának időszaka 2008. november 4-től 2015.december 31-ig tartott - tudatta az intézmény záróközleménye.

A projekt során megújult a Szakkórház eszközállománya. Két helyszínen, a deszki Szakkórházban, valamint a szegedi Tüdőgondozó Intézetben 55 db új egészségügyi műszer (többek között digitális röntgenkészülékek, ultrahang készülékek, betegőrző monitorok, lélegeztető gépek, labordiagnosztikai rendszer, terheléses EKG rendszer) került beszerzésre, melyek a komplex tüdőgyógyászati valamint a kardiológiai rehabilitációs ellátás területén segítik a magas szakmai színvonalú betegellátást, hozzájárulva a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének területi kiegyenlítéséhez.

A szív és érrendszeri megbetegedések valamint a tüdődaganatok a vezető halálokok között szerepelnek, így e területek fejlesztése kiemelt jelentőségű, mely biztosítja a betegségek korai stádiumban történő felfedezésének lehetőségét, a korszerű kezelést, az ezt követő rehabilitációt, továbbá lehetőséget teremt a javuló életminőségre és az ismételt munkába állásra.

A beszerzett korszerű diagnosztikai eszközök gyorsabb és pontosabb diagnózist, és ezáltal költséghatékonyabb ellátást biztosítanak, melynek eredményeként csökkenhető a költséges kórházi ellátások időtartama. Az új eszközöknek köszönhetően csökkent az eszközök átlagéletkora, és egyes szolgáltatások lakosság közeli, járó-beteg ellátási formában is hozzáférhetővé váltak. Mindezek eredményeként javulnak a fenntartható intézményi működés feltételei. A szakkórház szolgáltatási köre bővült a légzési szubintenzív ellátás és alvás medicina meghonosításával, így a projekt eredményeként biztosított a területi igényekhez igazodó, magas szakmai színvonalú, komplex tüdőgyógyászati szolgáltatások elérhetősége.