• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Sportegészségügyi intézet: kérdés, hol lesz

Regionális hírek Forrás: MTI

Az OSEI önálló intézetként fog működni, erősítette meg a szakállamtitkár.

Nem dőlt még el, hogy hol fog működni az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), az biztos, hogy 2017. június 30-ig a jelenlegi telephelyet el kell majd hagyni - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtökön sajtótájékoztatón.

Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta, magyar forrásokból kell a fővárosi ellátórendszert megújítani, és ez a fejlesztés nem képzelhető el a sportegészségügy nélkül. A helyszínről és az épület kialakításáról a kész koncepció ismeretében döntenek - tette hozzá az államtitkár, aki úgy fogalmazott, a magyar kormány "rengeteg forrást" fog arra áldozni, hogy a sportegészségüggyel kapcsolatos igényeket kiszolgálják.

A Milyen legyen a sportegészségügy jövője címmel rendezett zártkörű szakmai fórum után tartott sajtótájékoztatón az egészségügyért felelős államtitkár az intézet költözésével kapcsolatban annyit mondott, az OSEI jövőbeni helye "biztos, hogy jobb lesz, mint a mostani".


Szabó Tünde sportért felelős államtitkár azt mondta, a magyar sportolók létszáma és a nemzetközi sportesemények sorozatos rendezése indokolttá teszi egy olyan megújult sportegészségügyi országos intézmény működését, amely a kor követelményinek megfelelő hátteret tud biztosítani.
Megerősítette, hogy az OSEI továbbra is önálló intézetként fog működni.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektor-helyettese az OSEI integratív szerepét emelte ki, és úgy vélte emellett lehetőséget kell teremteni arra, hogy a különböző sporttal foglalkozó műhelyek összekapcsolódhassanak. A sportolók teljesítménye mögött sportegészségügyi összefogásnak kell lennie - tette hozzá.

Storcz Botond, a magyar kajak-kenu válogatott vezetőedzője elmondta, az a legfontosabb, hogy az OSEI a legmagasabb szinten kiszolgálja a sportolókat. Véleménye szerint egy ilyen intézménynek a betegellátás mellett a megelőzésben, illetve a rehabilitációban is nagy szerepe van. Arra kérte a döntéshozókat, hogy vegyék figyelembe a sportágak sajátos igényeit, és azt, hogy a központi sportegészségügyi intézetnek legyenek decentralizált egységei.

Szabó Tünde a sajtótájékoztatón elmondta, a fórumon szó volt a magyar sport 2010 előtti és utáni helyzetéről. Mint mondta, miután a kormány elkezdte a sport új rendszerének kialakítását, a 16 kiemelten támogatott sportág tekintetében mind a versenyengedéllyel rendelkező felnőtt és utánpótláskorú sportolók együttes létszáma, mind az edzői létszámot tekintve több mint 30 százalékos növekedés történt.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy idén több mint nyolcvan kiemelt jelentőségű hazai rendezésű sporteseményt rendeztek Magyarországon, és 2017-2020 között az előzetes adatok szerint Magyarország 42 Európa- és világbajnokságnak ad majd otthont.

Szabó Tünde reményét fejezte ki, hogy Magyarország a 2024-es olimpiai játékoknak is otthont ad majd.

Legolvasottabb cikkeink