• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szabolcsi autóverseny - Meghalt az egyik sérült

Regionális hírek Forrás: MTI

A műtőben meghalt a Nagykállónál történt ralibaleset egyik sérültje, aki nézőként figyelte a versenyt.

Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház szóvivője vasárnap este az MTI-nek elmondta, hogy a nyíregyházi kórházba összesen nyolc sérültet szállítottak be, később egyiküket a debreceni gyógyintézménybe vitték át. A Nyíregyházán lévő hat sérült állapota stabil, egyikük sincs életveszélyben - tette hozzá a szóvivő.

Három, nyílt töréseket szenvedett sérültet jelenleg is operálnak, hármat várhatóan hétfőn fognak megműteni - közölte Vitkai Éva. A műtőben elhunyt sérültet súlyos koponyatöréssel szállították be a nyíregyházi kórházba.

Csaknem öt órán át tartó életmentő műtétet végeztek a debreceni Kenézy Kórházban azon a férfin, aki nézőként a Nagykálló közelében vasárnap rendezett autóversenyen történt balesetben sérült meg - mondta a kórház szóvivője az MTI-nek.

Szentgyörgyi János tájékoztatása szerint a 31 éves férfi súlyos fejsérülést - koponyaalapi törést - szenvedett, illetve a mája és a belső hasürege is sérült. Ezek a sérülések egyenként is életveszélyesek - tette hozzá.

A szóvivő elmondta, hogy a férfi lábai is súlyosan sérültek, az orvosoknak a legtöbb munkát a végtagok kezelése adta. A férfi állapota "a körülményekhez képest stabilizálódott", de továbbra is életveszélyben van - mondta Szentgyörgyi János, jelezve, hogy az éjjel további vizsgálatokat is elvégeznek a sérültön.

Vasárnap délután kilencen sérültek meg súlyosan, amikor a nézők közé csapódott az egyik versenyautó. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset az I. Ralda Rallysprint elnevezésű amatőr versenyen történt.

A két legsúlyosabb sérült a mentők kiérkezésekor eszméletlen állapotban volt; náluk koponya- és gerincsérülés gyanúja merült fel, egyiküket mentőhelikopterrel a debreceni, míg a másikat rohamkocsival a nyíregyházi kórházba szállították. Az utóbbi életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

Kelet-Magyarország: huszonhat éves férfi veszette életét a vasárnapi versenyen

Egy huszonhat éves férfi vesztette életét a vasárnap Nagykállónál rendezett amatőr raliversenyen - írta hétfői számában a Kelet-Magyarország.

A napilap szerint az egyik versenyző az Újfehértó felé vezető úton haladt gyors tempóban, amikor a sofőr egy kanyart akart bevenni. A kanyar előtt a pilóta ugyan megpróbált fékezni, ám az autó szinte lassulás nélkül ment tovább és csapódott a nézők közé.

A balesetben összesen kilencen sérültek meg; a két legsúlyosabb sérült egyike, egy huszonhat éves fiatalember a nyíregyházi kórházban halt meg.

A Kelet-Magyarország információi szerint a sérültek között egy szolgálaton kívüli és egy szolgálatban lévő rendőr is volt. A rendőrség a vizsgálatok eddigi eredményéről hétfőn ad tájékoztatást - írta a napilap.