• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szakmai innovációval a hatékonyabb gyógyításért

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A kórházigazgatók nemzetközi csoportjában is helyet kapott Bodnár Attila, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója.

Nemrégiben az a megtiszteltetés érte a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat, hogy felvételt nyert a Nemzetközi Kórházszövetség (International Hospital Federation) soraiba. a kórház eddig is próbált élen járni az ínnovációban. Nem csak a fejlett újgenerációs orvostechnikai eszközök alkalmazása terén, hanem az európai, sőt nemzetközi irányítási szemlélet alkalmazásában is. A hazai egészségügy rossz anyagi helyzete miatt az intézményeknek nincs kapacitása az önfejlesztésre és arra, hogy új tapasztalatok alapján változtasson a berozsdásodott, megkövesedett a XXI. század elvárásainak alig-alig megfelelő struktúrákon. Dr. Bodnár Attila azonban a jelenlegi körülmények között is olyan lehetőségeket keres, amelyek előrébb mozdítják a kórház szekerét - tájékoztatott közleményben az intézmény.

- „Ha az ember egy bizonyos probléma megszüntetésén dolgozik, gyakran azért nem találja a megoldást, mert nem tudja kintről,  semleges pozícióból szemlélni a dolgok egészét. A nemzetközi kapcsolattartás és építés a Nemzetközi Kórházszövetség tagjaként lényegesen könnyebb, ez lehetőséget nyújt a külföldi szakemberek tapasztalatainak megismerésére, amit aztán adoptálhatunk a megfelelő helyzetekben a saját munkánkba"- fejtette ki a főigazgató, aki nemrégiben felvételt nyert a Nemzetközi Kórházszövetség égisze alatt működő, frissen megalakult Nemzetközi Kórházigazgatók csoportjába is. A tagok konferenciákon, elektronikus úton, vagy digitális audiovizuális eszközök segítségével folyamatos kapcsolatot tartanak fenn egymással. Tapasztalatot cserélnek, az új problémák kezelésével kapcsolatos tanácsokkal látják el egymást, de ennél is többet adhat a nemzetközi kör, amelyen belül még titoktartási szabályok is működnek.

A tengerentúlon, az Egyesült Államokban kutatási, publikációs lehetőséget élveznek a kórházvezető tagok. Ausztráliában pedig marketing eszközként használják a világszervezetet, hogy így ismerjék meg más vállalati és közösségi kultúrák működését és sajátosságait.

Nemrégiben Chicagóban egy konferencián találkoztak az egészségügyi intézmények vezetői, ahol számos kérdést megvitattak. Döntöttek a szervezet irányelveiről, és arról is, hogy milyen feltételei lehetnek az új belepők tagságának. Lényeges ugyanis, hogy egy egészségügyi intézmény nonprofit vagy piaci alapon működik. A cél mindkét esetben a gyógyítás, de az irányítással kapcsolatos feladatok és eszközök merőben mások.

Legutóbb a főigazgató Németországban, Düsseldorfban vett részt egy konferencián, ahol az innovációs módszerek megismerése mellett, a szakmában fontos emberekkel is találkozott - zárul a kórház közleménye.

(A kórház által eljuttatott fotón Willy J. Heuschen, a Kórházi Menedzserek Európai szövetségének főtitkára és Bodnár Attila főigazgató látható.)