• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Szegeden találkozott a fogorvos társadalom színe-java

Regionális hírek 2024.04.29 Forrás: Weborvos
Szegeden találkozott a fogorvos társadalom színe-java

Számos új technikát, kutatási eredményt és esettanulmányt mutattak be a Magyar Fogorvosok Egyesülete rangos szakmai eseményén.

Huszonhárom országból csaknem ezer látogató érkezett Szegedre arra a nemzetközi konferenciára, amelyet Perspektívák a paro-implantológiában és a komprehenzív fogászatban címmel rendeztek meg április 25-27. között az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban - számolt be a rendezvényről közleményben az egyetem.

Prof. Dr. Nagy Katalin, a konferencia, és egyben a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy idén 17. alkalommal gyűlt össze Szegeden a fogorvos társadalom színe-java. A fókuszt ezúttal Svájcra helyezték, ahol a fogászati ellátás minősége köztudottan igen magas színvonalú.

Két, a világ élvonalában elhelyezkedő, Svájcból érkezett szakmai előadót is hallhatott a szimpózium közönsége. Az április 25-i, dentálhigiénikusok számára szervezett konferencián Prof. Dr. Anton Sculean, a Berni Egyetem Fogorvostudományi Kar Parodontológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára tartott előadást a lágyszövet menedzsment rejtelmeiről. Sculean professzor több mint 540 cikket közölt lektorált folyóiratokban, 42 tankönyvfejezetet írt, és több mint 700 előadást tartott világszerte. A Periodontology 2000 főszerkesztője, amelyet a parodontológiai szakma vezető folyóirataként tartanak számon.

Az április 26-i, pénteki szakmai program Prof. Dr. Daniel Buser előadásával kezdődött. Buser professzor az implantációs sebészet egyik legtapasztaltabb nemzetközi szaktekintélye, az irányított csontregeneráció (GBR) egyik úttörője, aki 35 éve foglalkozik implantációval.

Április 26-27-én a TIK kongresszusi termében összesen kilenc, magas színvonalú nemzetközi előadást hallhattak a szimpózium résztvevői hat ország képviselőitől, akik számos új technikát, kutatási eredményt és esettanulmányt mutattak be. Mindezeken felül „hands on” kurzusokra is várták a szakmabelieket – összegezte a programot Prof. Dr. Baráth Zoltán, az SZTE Fogorvostudományi Kar dékánja.

A kongresszusi központ átriumában több mint 40 kiállító cég termékeit ismerhette meg a konferencia közönsége. Az elmúlt hétvégén kiemelt létszámú fogorvos, fogtechnikus, dentálhigiénikus, asszisztens és fogorvostan-hallgató jött össze Szegeden, hogy tanuljon, inspirálódjon és eszmét cseréljen. Olaszország, Görögország, Horvátország, Lengyelország és Németország világhírű szakemberei is szerepeltek a két nap programjában. (Fotó: Kovács-Jerney Ádám)

Legolvasottabb cikkeink