• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szerkezetkész a zalai szívsebészeti centrum

Regionális hírek Forrás: MTI

Öt és fél milliárd forintból valósul meg a kardiológiai ellátást is magába foglaló, unió által támogatott beruházás.

Szerkezetkész állapotba került a Zala Megyei Kórház csaknem 5,5 milliárd forintból épülő kardiológiai és szívsebészeti centruma. Az egészségügyért felelős államtitkár a szerdai bokrétaavató ünnepségen az ország egyik legjelentősebb egészségügyi ellátóintézményének nevezte a kórházat.

Zombor Gábor kiemelte: vidéken az egyetemi városokon kívül egyedül Zalaegerszegen alapítottak ki szívsebészeti centrumot. Az elmúlt évtizedekben történt és jelenleg is folyamatban lévő beruházások a vidéki ellátórendszer meghatározó intézményévé tették a Zala Megyei Kórházat, a jelenlegi fejlesztés, a részlegek egyetlen telephelyre összevonása pedig még hatékonyabb működést eredményezhet mind a régió, mind a megye betegellátásában.

Kiemelte: a népegészségügyi szempontok alapján fontosak azok a beruházások, amelyek a betegellátás új és hatékony formáit támogatják. Az elmúlt évtizedben megvalósult infrastrukturális beruházások, technológiai fejlesztések, szakemberképzés mellett négyszeresére (ötről húszra) nőtt a kardiológiai centrumok száma, ennek eredményeként felére csökkent az akut infarktus miatti halálozások száma.

Vigh László (Fidesz) országgyűlési képviselő a megye legnagyobb beruházásának nevezte a Kardiológia és Szívsebészeti Centrum kialakítását, és arra kérte a kormányt, hogy a továbbiakban is segítse a kórház működését, az építkezés befejeződésével pedig támogassa az eszközök beszerzését.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), Zalaegerszeg polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: a város jövőjét részben a cégek fejlődése, részben az új munkahelyek, részben pedig a helyi egészségügyi ellátórendszerek folyamatos javulása határozza meg. Emlékeztetett: a zalaegerszegi szívsebészeti osztály 1994-ben kezdte meg tevékenységét. A város önkormányzata - bár nem fenntartója a kórháznak - az elmúlt évtizedekben elismerte és folyamatosan segítette, és a továbbiakban is támogatja az intézmény munkáját.

A szívsebészeti centrum kialakítása és infrastrukturális fejlesztése mintegy 4,3 milliárd forint európai uniós finanszírozással és a magyar állam támogatásával valósul meg Zalaegerszegen. Az új épület szerkezete már elkészült, és a főépületben is megkezdődött a műtő átalakítása és a gépészeti tér felújítása. A kivitelezési munkák várhatóan jövő év júniusában fejeződnek be, a beruházás eredményeként korszerűbb feltételek mellett láthatják el a centrumban a betegeket.