• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szerkezetkész az új sebészeti tömb Gyulán

Regionális hírek Forrás: MTI

Befejeződött az új, több mint hatmilliárd forintból épülő kórházi sebészeti tömb szerkezetépítése a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban.

Befejeződött az új, több mint hatmilliárd forintból épülő kórházi sebészeti tömb szerkezetépítése a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban Gyulán, ennek alkalmából bokréta ünnepet tartanak csütörtökön az építkezés helyszínén - tájékoztatta a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház megbízott főigazgatója az MTI-t. Kövesdi József kiemelte: a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház elmúlt évtizedeinek legnagyobb beruházása lesz a bővítés. A projekt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretéből 5,68 milliárd forint brüsszeli támogatást nyert, a beruházás összes költsége 6,31 milliárd forint.

A projekt a sebészeti tömböt, az urológiát, a tüdőgondozót és a raktár épületeit, valamint a külső telephelyen működő gyermekosztályt érinti. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2014. decemberben fejeződnek be.

Az új sebészeti tömb alapterülete meghaladja a 11 ezer négyzetmétert. Az épület hatszintes, amelyben korszerű ellátási rendszer létesül, magas színvonalú gyógyítás feltételekkel a műtét és a műtét utáni időszakban. Az épületbe költöztetik a nemrégiben átadott hemodinamikai laboratóriumot, az intenzív osztályt. Az új sebészeti tömbben hat orvos szakma a legjobb feltételek között végezheti el a műtéti programokat és a vele járó orvosi beavatkozásokat.

Az épületegyüttes mátrix rendszerű hotelszárnyban a sebészeti osztályok kapnak helyet. A megbízott főigazgató szólt arról, hogy a beruházásnak köszönhetően a külső telephelyen működő csecsemő és gyermekgyógyászati osztály is beköltözhet a Pándy Kálmán kórház területére, a felújított sebészeti épületbe, ahol a szülészet és a nőgyógyászat található, így az intenzív ellátást igénylő gyermekeket és csecsemőket nem kell utaztatni a telephely és a kórház között.

A kivitelező építi az elektromos-, és gázvezetékeket, valamint a gépészeti és az orvosi rendszerekhez szükséges infrastruktúrát. Elkezdődött a válaszfalak építése és a nyílászárók elhelyezése, valamint a belső aljzatok hőszigetelése és betonozása - mondta Kövesdi József.