• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Szűrik a bírósági dolgozókat Debrecenben

Regionális hírek 2018.07.05 Forrás: Debreceni Egyetem Szerző:
Szűrik a bírósági dolgozókat Debrecenben

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Emlőcentrumában a Debreceni Törvényszék 150 dolgozója vesz részt szervezett szűrésen.

Az emlővizsgálat a Debreceni Törvényszék „Egészséghét” elnevezésű, 2017-ben indított rendezvénysorozatának egyik programja.

- Az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára korábban a saját újságunkban megjelent cikkekkel hívtuk fel a kollégák figyelmét.  A program továbbfejlesztésének azonban szomorú események adtak lendületet. 2017-ben fájdalmasan fiatalon elhunyt egy kolléganőnk, egy másik pedig csak hosszas küzdelem után győzte le a gyilkos kórt. Ekkor határoztuk el, hogy tematikus előadásokkal programsorozatot indítunk. Az a mottónk, hogy ha egyetlen munkatársunk életét is sikerül megmenteni, akkor már megérte – mondta az unideb.hu-nak Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság elnöke. 

Vágó Zsolt hozzátette: a kezdeményezés már elérte a célját, több olyan dolgozóról is tudnak, aki a Debreceni Járásbíróságon elhangzott előadások hatására fordult szakemberhez, és így még időben felfedezték a kóros elváltozást a szervezetében. A többnapos rendezvény zárásaként a Magyar Rákellenes Liga segítségével a Debreceni Törvényszék 150 női munkatársa két csoportban mammográfiai és ultrahangos vizsgálaton vesz részt a Kenézy Emlőcentrumban. 

- Annak ellenére, hogy 2002-ben elindult az országos, behívásos rendszerű emlőszűrő program a 45 és 65 év közötti nőknek, még mindig nem jönnek elegen a vizsgálatra. Ennek számtalan oka lehet, akár az is, hogy a nők nem tudnak a munkahelyükről eljönni a szűrésre. Vannak, akiknek olyan a munkabeosztása, hogy csak úgy tudják megoldani, ha szabadságot vesznek ki. Ezért ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek, akár követendő példának tartom. Óriási dolog, hogy lehetővé teszik a nőknek, hogy munkaidőben elmehessenek a vizsgálatra – hangsúlyozta Sebő Éva, a Kenézy Emlőcentrum vezetője.

Sebő Éva hozzátette: a Debreceni Törvényszék az első munkahely, amelynek dolgozói csoportosan, szervezett formában vesznek részt a Kenézy Emlőcentrum szűrésén, de azt szeretnék, ha minél több cég, intézmény teremtené meg ezt a lehetőséget a dolgozóinak.

Legolvasottabb cikkeink