• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

   Melanoma: Nem csak nyáron kell figyelni

  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

 • egynapos sebészet
  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

Szűrik a bírósági dolgozókat Debrecenben

Regionális hírek 2018.07.05 Forrás: Debreceni Egyetem
Szűrik a bírósági dolgozókat Debrecenben

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Emlőcentrumában a Debreceni Törvényszék 150 dolgozója vesz részt szervezett szűrésen.

Az emlővizsgálat a Debreceni Törvényszék „Egészséghét” elnevezésű, 2017-ben indított rendezvénysorozatának egyik programja.

- Az egészséges életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára korábban a saját újságunkban megjelent cikkekkel hívtuk fel a kollégák figyelmét.  A program továbbfejlesztésének azonban szomorú események adtak lendületet. 2017-ben fájdalmasan fiatalon elhunyt egy kolléganőnk, egy másik pedig csak hosszas küzdelem után győzte le a gyilkos kórt. Ekkor határoztuk el, hogy tematikus előadásokkal programsorozatot indítunk. Az a mottónk, hogy ha egyetlen munkatársunk életét is sikerül megmenteni, akkor már megérte – mondta az unideb.hu-nak Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság elnöke. 

Vágó Zsolt hozzátette: a kezdeményezés már elérte a célját, több olyan dolgozóról is tudnak, aki a Debreceni Járásbíróságon elhangzott előadások hatására fordult szakemberhez, és így még időben felfedezték a kóros elváltozást a szervezetében. A többnapos rendezvény zárásaként a Magyar Rákellenes Liga segítségével a Debreceni Törvényszék 150 női munkatársa két csoportban mammográfiai és ultrahangos vizsgálaton vesz részt a Kenézy Emlőcentrumban. 

- Annak ellenére, hogy 2002-ben elindult az országos, behívásos rendszerű emlőszűrő program a 45 és 65 év közötti nőknek, még mindig nem jönnek elegen a vizsgálatra. Ennek számtalan oka lehet, akár az is, hogy a nők nem tudnak a munkahelyükről eljönni a szűrésre. Vannak, akiknek olyan a munkabeosztása, hogy csak úgy tudják megoldani, ha szabadságot vesznek ki. Ezért ezt egy nagyon jó kezdeményezésnek, akár követendő példának tartom. Óriási dolog, hogy lehetővé teszik a nőknek, hogy munkaidőben elmehessenek a vizsgálatra – hangsúlyozta Sebő Éva, a Kenézy Emlőcentrum vezetője.

Sebő Éva hozzátette: a Debreceni Törvényszék az első munkahely, amelynek dolgozói csoportosan, szervezett formában vesznek részt a Kenézy Emlőcentrum szűrésén, de azt szeretnék, ha minél több cég, intézmény teremtené meg ezt a lehetőséget a dolgozóinak.

Legolvasottabb cikkeink