• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Több mint száz programot kínál a SE a nyílt napján

Regionális hírek 2021.01.11 Forrás: Semmelweis Egyetem
Több mint száz programot kínál a SE a nyílt napján

Az összegyetemi rendezvényen több mint száz esemény mutatja be a Semmelweis Egyetem hat karát, középfokú szakképző iskoláit.

Hogyan készül a tabletta és mi van benne? Mit csinál pontosan a konduktor? Miként jut el egy újonnan felfedezett hatóanyag a kémcsőtől a betegágyig? Hogyan néz ki egy fog belseje? Hol folynak a jövő ígéretes orvosi kutatásai? Mely képzések indulnak hazánkban csak a Semmelweis Egyetemen? Mit jelent az eHealth? – ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők a Semmelweis Egyetem online nyílt napján január 15-16-án. Az összegyetemi rendezvényen több mint száz esemény mutatja be a Semmelweis Egyetem hat karát, középfokú szakképző iskoláit, tudományos diákköri és tehetséggondozó programját - incitál az intézmény.

Az Általános Orvostudományi Karon folyó oktatás, tanulás vagy épp a kutatás legjellegzetesebb helyszíneit egyetemi körsétán keresztül mutatják be a regisztráltaknak egy negyedéves orvostanhallgató segítségével. A Hallgatói Önkormányzat fogadóóráján a hallgatói életről, oktatásról, ösztöndíjakról, míg az oktatói fogadóórán a tanterv felépítéséről, a kiemelt tantárgyakról is szólnak az előadók.

Az Egészségügyi Közszolgálati Karon az eHealth fogalma és az egészségügyi informatikai rendszerek megismertetése mellett az érdeklődők bepillanthatnak a képzések alapozó tárgyaiba, és az is kiderül, hogyan menthet életet a különböző adatok ismerete.

Az Egészségtudományi Karon minden szakirányról élő kérdezz-felelek program révén kaphatják meg a legfontosabb tudnivalókat azok, akik például mentőtisztnek, védőnőnek, szülésznőnek, ápolónak, népegészségügyi ellenőrnek, dietetikusnak, gyógytornásznak, radiográfusnak, optometristának vagy éppen egészségügyi mestertanárnak készülnek. A szakirányú továbbképzésekről és a hiányszakmákról is minden hasznos információt megtudhatnak az érdeklődők, sőt megismerkedhetnek egy kizárólag a Semmelweis Egyetemen elérhető képzéssel (hang-beszéd és nyelésterapeuta).

A Fogorvostudományi Karon virtuális sétát tehetnek abban a tanlaborban, ahol a hallgatók fantomfejeken, vagyis élethű bábukon tanulnak meg fogat fúrni vagy fogsorlenyomatot készíteni, láthatják majd a modern technikai vívmányokat, a számítógépes tervezést, a 3D nyomtatókat és speciális implantátumokat, a legmodernebb fogszabályozási technikákat, és belenézhetnek egy fog belsejébe is.

A Gyógyszerésztudományi Karon szó lesz például arról, milyen kutatásokba kapcsolódhatnak be már az egyetemi évek alatt a hallgatók, hogyan készülnek és hogyan hatnak a pirulák, valamint fiatal, sikeres gyógyszerészek mutatják be, mi mindenre jó a gyógyszerész diploma. Emellett többek között interaktív fórumon is kérdezhetnek a leendő hallgatók, akik egy online körsétán a legfontosabb oktatási, kutatási és hallgatói tereket is megismerhetik.

A Pető András Kar iránt érdeklődők az online fogadóórán első kézből kaphatnak választ egyebek mellett az alkalmassági vizsgával, felvételi ponthatárral, kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos kérdéseikre, és mindent megtudhatnak a konduktori hivatásról és az elhelyezkedési lehetőségekről.

A karok mellett gazdag programot állított össze a Semmelweis Egyetem négy középfokú szakképző iskolája, a Tudományos Diákkör (TDK) és a Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program, melyek révén az egészségügyi közoktatásról, az egyetemen folyó tehetséggondozó munkáról és a kutatási lehetőségekről is értesülhetnek a résztvevők. A program minden karon dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának köszöntőjével és az egyetem rövid bemutatásával indul.

A Semmelweis Egyetem január 15-16-i nyílt napjának részletes programja és regisztrációs felülete ITT érhető el. A részvételhez a Zoom program előzetes letöltése szükséges.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Legolvasottabb cikkeink