• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Több százan tekertek az ötödik Tour de Bókay-n

Regionális hírek 2018.06.18 Forrás: Semmelweis Egyetem Szerző:
Több százan tekertek az ötödik Tour de Bókay-n

Végigtekerte a 10 kilométeres távot Máté Dorka, az a 13 éves kislány is, akin először hajtottak végre idehaza gyermek-tüdőtranszplantációt.

Közel ötszázan vettek részt az ötödik Tour de Bókay jótékonysági kerékpáros felvonuláson, ahol családi programokkal is várták az érdeklődőket. A 10 kilométeres távú, I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikától a Bókay-kertig tartó biciklizésen részt vett Máté Dorka, az első idehaza tüdőtranszplantált kislány, illetve a klinika jószolgálati nagykövete, Nagy–Kálózy Eszter színművész is. Az eseményen összegyűlt adományokból infúziós pumpákat vásárolnak - számolt be róla az egyetem portálja.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika 175 éves jubileumát egy kerékpáros felvonulással ünnepelte 2014-ben, ezt a hagyományt folytatva idén már 5. alkalommal kerékpároztak együtt a klinika dolgozói, betegei és szüleik, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára, illetve a klinika tevékenységére, valamint az egész magyar gyermekgyógyászatra – mondta Dr. Szabó Attila, a klinika igazgatója.

Idén a rendezvényhez kapcsolódva zajlott a klinika koraszülött osztályának szokásos éves találkozója, a PIC-NIC is, ahol a koraszülött gyerekek és szüleik újra találkozhattak a nővérekkel, orvosokkal, megoszthatták egymással tapasztalataikat.

Idén második alkalommal a Magyar Vöröskereszttel együttműködve a helyszínen véradást is tartottak. Végigtekerte a 10 kilométeres távot Máté Dorka, az a 13 éves kislány is, akin először hajtottak végre idehaza gyermek-tüdőtranszplantációt márciusban, illetve a gyermekklinika jószolgálati nagykövete, Nagy–Kálózy Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. A nevezési díjakból közel 250 ezer forint folyt be, ezt duplázza meg az eseményt támogató Amway cég. A bevételt infúziós pumpák beszerzésére fordítják. A teljes beszámoló itt található (Fotó: Erdős Dénes)

Legolvasottabb cikkeink