• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új állomás, két új mentőautóval Böhönyén

Regionális hírek Forrás: OMSZ

Modern és komfortos munkakörnyezetet a mentődolgozóknak, gyorsabb ellátás a térség rászoruló lakosainak.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés" projekt keretében átfogó, országos szintű fejlesztést valósít meg. Célja, hogy az infrastrukturális, gépjármű- és orvostechnikai eszközfejlesztések által javuljon az OMSZ prehospitális sürgősségi ellátásának színvonala. A projektnek köszönhetően az ország egész területén jelentős mértékben javul a helyszínre érkezés időtartama, különösen a mentőellátás szempontjából hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben.

A program részeként 22 helyszínen épül új mentőállomás, 200 új mentőgépjárművel bővül az állomány, 60 mentőállomás dinamizálása, részleges korszerűsítése történik meg, valamint műszerek, egészségügyi és oktató eszközök beszerzésére kerül sor.

A hálózatbővítés során az új állomások helyszíneinek kijelölésekor a legfontosabb szempont az optimális lefedettség elérése volt. Cél, hogy a sürgősségi ellátás szempontjából hátrányosabb helyzetű, „fehér foltoknak" nevezett kistérségekben is biztosított legyen a gyors és szakszerű ellátás. A böhönyei fejlesztés 14 településen több mint 12 ezer lakost érint és tehermentesíti a területet eddig ellátó kaposvári, nagyatádi és csurgói mentőállomásokat.

A böhönyei új mentőállomás építése uniós támogatással, bruttó 101 517 073 Ft értékű beruházással valósult meg. A projekt keretében a mentőállomásra két új, teljesen felszerelt B típusú mentőgépkocsi is kerül, emellett a megyében egy mentőorvosi kocsit (MOK) is szolgálatba állítanak.

Az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő, új böhönyei mentőállomás átadása ünnepélyes szalagátvágással történt. Az eseményen köszöntőt mondtak Móring József Attila országgyűlési képviselő, Zsoldos Márta Piroska, Böhönye polgármestere, Dr. Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Brolly Gábor vezető mentőtiszt.

A szimbolikus jelentőségű szalagátvágást, az állomás és a gépkocsik kulcsának átadását követően a résztvevők megtekinthették az épületet, mely modern és komfortos munkakörnyezetet biztosít a böhönyei mentődolgozók, és még gyorsabb és biztonságosabb ellátást a térség rászoruló lakosai számára.

Legolvasottabb cikkeink