• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Új ellátások is lesznek a megújuló szakrendelőben

Regionális hírek Forrás: MTI Szerző:
Új ellátások is lesznek a megújuló szakrendelőben

Mammográfia, kardiológia, gyógytorna, gasztroenterológia is elérhetőek lesznek a jövőben.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében összesen 1,3 milliárd forintból fejlesztik a XVI. kerületi Jókai utcai szakrendelőt; a beruházáshoz a kormány 1,2 milliárd, az önkormányzat pedig 120 millió forinttal járul hozzá - jelentette be Szatmáry Kristóf, a kerület fideszes országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón.

A politikus elmondta, a szakrendelő 1200-1300 négyzetméterrel bővül majd. Olyan szakrendelő fejlesztéséhez ad a kormány támogatást, amely önkormányzati fenntartásban üzemel - jegyezte meg. Mint mondta, bízik abban, hogy a beruházás jelentős előrelépést jelent az ott élők egészségügyi ellátásában.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy ez elmúlt uniós ciklus 500 milliárd forintos fejlesztési forrásaiból csak a vidék egészségügyi ellátását tudták fejleszteni, a gazdasági teljesítmény révén a következő években a főváros és a központi régió ellátását kívánják újjászervezni.

Az államtitkár elmondta, egy tavaly decemberi kormánydöntés értelmében további 18,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány az EBP-n belül, így ezzel már 42,5 milliárd forintból tizenhat szakrendelő újulhat meg a központi régióban.

"Soha nem látott mértékű fejlesztés indult el 2017-ben Budapesten" - fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán, hozzátéve, az átalakításoknál messzemenőkig figyelembe vették a szakma és a lakosság igényeit.

Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a XVI. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a kerület évek óta dédelgetett tervei valósulnak meg a szakrendelő bővítésével, amelynek keretében fejlesztik az eszközparkot, és egy helyi életpályamodellt is alkottak.

Elmondta, a kertvárosi szakrendelőben új ellátási formák - például mammográfia, kardiológia, gyógytorna, gasztroenterológia - is elérhetőek lesznek a jövőben, így ezekért a vizsgálatokért már nem kell a helyi lakosoknak messzebbre menniük. Bízik abban, hogy a bővített szakrendelőben az ellátás gyorsabb is lesz.

A beruházásról szólva Kovács Péter közölte, a közbeszerzési eljárások kiírásával a munkálatok idén nyáron megkezdődhetnek, a tervek szerint a XVI. kerületi Jókai utcai szakrendelő fejlesztése 2019-ben fejeződhet be.

Kiss Marianna, az egészségügyi szolgálat vezetője azt mondta, időszerű volt a szakrendelő bővítése, hiszen 1963 óta, mióta üzemel, csak kisebb szakaszokban sikerült fejleszteni az intézményt. A lakosságszám növekedése is indokolja a fejlesztést, mint mondta, évente 300 ezer orvos-beteg találkozás történik a szakrendelőben.
Elmondta, a rendelőben helyet kap majd egy egynapos sebészeti részleg, és az orvosi ügyelet átköltözésével a sürgősségi ellátás színvonala is jobb lesz a kerületben.

Legolvasottabb cikkeink