• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új helyen várja a betegeket az SZTE Pszichiátriai Szakrendelő

Regionális hírek 2021.02.08 Forrás: Weborvos
Új helyen várja a betegeket az SZTE Pszichiátriai Szakrendelő

Az új szakrendelő és gondozó modern berendezésű és mind a hazai, mind a nemzetközi betegellátási normáknak megfelel.

A Szegedi Tudományegyetem SZAKK Pszichiátriai Klinika Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó február 8-tól a belvárosban, a Mars tér 20. szám alatt várja pácienseit. Mintegy 488 négyzetméteren alakítottak ki betegbarát, korszerű infrastruktúrával ellátott 6 szakrendelőt, 2 pszichológus szobát, 1 csoportterápiás szobát, 1 kezelő helyiséget, tágas várótereket, irodákat, valamint a gondozóknak és szociális munkásoknak pihenő szobákat - tudatta közleményben az intézmény.

Prof. Dr. Kálmán János, a Pszichiátriai Klinika igazgatója hangsúlyozta, hogy a pszichiátriai fekvőbeteg ellátástól eltérő helyszínen, szintén a városközpontban lévő, könnyen megközelíthető szakrendelő és gondozó modern berendezésű és mind a hazai, mind a nemzetközi betegellátási normáknak megfelel. Mindez megkönnyíti a betegekkel való kapcsolattartás különböző formáit, többek között az otthoni beteglátogatások rendszerét. A klinika igazgatója elmondta, hogy a Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó évente igen nagyszámú, csaknem 23 ezer beteget lát el. Az új központban a leggyakoribb pszichiátriai betegségek, azaz szorongásos-, hangulat- és személyiségzavarok, valamint pszichózisok különböző formáinak és más kevésbé gyakori pszichiátriai problémák - fekvőbeteg ellátást nem igénylő - kezelése, gondozása zajlik. 

A betegfogadás telefonon vagy e-mail-ben történik előzetes bejelentkezés alapján. Telefonszámok: 62/341-630 vagy 62/341-631, 62/341-634. E-mail cím: gondozo.psych@med.u-szeged.hu

Az SZTE Pszichiátriai Klinika másik járóbeteg-ellátást végző egységében az affektív, az addiktológiai, a pszichózis, a memória, a pszichológiai és a pszichoterápiás szakambulanciák működnek a Vasas Szent Péter utca 1-3. szám alatti rendelőben. Ezekre a szakrendelésekre a következő telefonszámokon lehet bejelentkezni: 62/341-613, 62/342-337.

A Pszichiátriai Klinika egyik fekvőbeteg ellátást biztosító egysége a korábbi I. sz. Belgyógyászati Klinika épületében, a Korányi fasor 8-10. szám alatt működik. Ebben az épületben egy általános pszichiátriai ambulancia működik, melynek telefonos elérhetősége: 62/341-891.

Az ügyeleti, sürgősségi pszichiátriai ellátás a Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályon (6725 Szeged, Semmelweis u. 6., Tel: 62/342-477, 62/342-499) történik, a klinika pszichiáter szakorvosainak közreműködésével. A Pszichiátriai Klinika másik fekvőbeteg egysége – a koronavírus járványhelyzet ideje alatt - Makón, a Kórház u. 2. szám alatt üzemel és döntően rehabilitációs és pszichoterápiás feladatokat lát el. Telefonszám: 62/511-151/451 mellék.

Legolvasottabb cikkeink