• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új járóbeteg-szakellátó központ Sümegen

Regionális hírek Forrás: MTI

Átadták Sümegen az új, korszerű eszközökkel felszerelt kistérségi járóbeteg-szakellátó központot.

A 355 millió forint összértékű beruházásra uniós pályázaton 320 millió forintot nyert el a Sümegi Többcélú Kistérségi Társulás. Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke az átadást követő sajtótájékoztatón elmondta: a járó betegek ellátására létesített intézmény a sümegi kistérség 25 településén élő több mint húszezer ember egészségügyi ellátását biztosítja, összesen 18-féle szakrendeléssel. A projekthez szükséges 35,5 millió forintos önerőt a kistérségi önkormányzatok, a megyei önkormányzat és az Önkormányzati Minisztérium biztosította.

Hangsúlyozta, hogy a szakorvosi rendelőintézet kialakítására vonatkozó pályázatot a megyei önkormányzat és a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács egyhangúlag támogatta, mert a megyén belül Sümeg és kistérsége az egészségügyi ellátást tekintve hátrányos helyzetben volt.

A megyei közgyűlés elnöke kiemelte: a modern orvosi eszközökkel felszerelt szakrendelők jelentősen hozzájárulnak a megyei kórház sürgősségi osztályának tehermentesítéséhez. A szakrendelők amellett, hogy csökkentik az orvosi ellátás költségeit, a korszerű technológiáknak köszönhetően lerövidítik az úgynevezett betegutakat és bárhol az országban hozzáférhető leleteket tesznek elérhetővé - tette hozzá Lasztovicza Jenő.

A komplex létesítményben a többi között általános belgyógyászat, diabetológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, kardiológia, tüdőgyógyászat, urológia és reumatológia kap helyet. Kialakítottak egy foszforlemezes technológiájú, digitalizált röntgenosztályt is, ahol számítógépes rendszeren tárolják a megyei kórházban digitalizált röntgenképeket. Az adatrögzítést és az osztályok közötti információáramlást számítógépes rendszerek biztosítják, a diagnosztikai berendezések - például gasztroenterológiai, szemészeti és ultrahangos műszerek - a legmodernebbek közé tartoznak.

Simon Lajos, a Sümegi Többcélú Társulás korábbi elnöke elmondta, hogy a projekt a már meglévő régi kórházépületek felújítását és bővítését foglalta magában, s összesen 1054 négyzetméteres alapterületre vonatkozott.

Kiemelte, hogy a lakosság által a jövő héttől igénybe vehető rendelőintézet teljesen akadálymentes, így az intézmény a fogyatékossággal élők számára is biztosítja az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést.