• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új mentőállomást adtak át Bátaszéken

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Tolna megyei Bátaszéken új, Baján pedig pedig korszerűsített mentőállomást adtak át kedden.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése – mentés" projekt keretében országosan 22 helyszínen épül új mentőállomás és 60 állomást dinamizálunk. A mai napon átadtuk az első új építésű állomást Bátaszéken és egy újabb dinamizált állomást Baján - tudatta közleményében az OMSZ.

A TIOP-2.2.1-11/1-2012-0001 „Sürgősségi ellátás fejlesztése-mentés" projekt 10,94 milliárd forintos keretösszegéből 18 megyében indultak meg a fejlesztések, mely a Közép-Magyarországi kivételével az ország valamennyi régióját érinti. Országosan 22 új mentőállomás épül, amelyek mellett 60 meglévő mentőállomás korszerűsítését is elvégezzük. A projektben 178 db „B“ és „C“ típusú mentőgépkocsi, illetve eset/rohamkocsi beszerzése is szerepelt, melyek gyártása befejeződött, így a mentőgépjárművek kiosztásra kerültek a mentőállomásokra. 22 db mentőorvosi kocsi (MOK), valamint jelentős számú és értékű orvostechnikai és oktatási eszköz beszerzése folyamatban van. Az említetteken túl 18 „skill labor" és 4 szimulációs központ kialakítása valósul meg.

A mai napon átadtuk az első új építésű állomást Bátaszéken és egy újabb dinamizált állomást Baján. A bátaszéki állomásra két új, teljesen felszerelt „B" típusú mentőgépkocsi került, emellett a megyében egy mentőorvosi kocsit (MOK) is szolgálatba állítunk. Az építkezés 2014 májusában kezdődött, amelynek költsége 112 millió forint.

Baja állomásra egy új „C" 4×4 típusú eset/rohamkocsi került a már meglévő gépkocsipark mellé, a dinamizálás költsége összesen 65 millió forint volt. A mentőállomáson 32 fő összesen 21 települést lát el.

Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, a település polgármestere és az Országos Mentőszolgálat képviselői. A szimbolikus jelentőségű szalagátvágást követően a résztvevők rövid bejárás során tekinthették meg az épületeket, melyek modern és komfortos munkakörnyezetet biztosítanak a mentődolgozóknak, a térség rászoruló lakossága számára pedig még biztonságosabb ellátást tesz lehetővé.

A régióban Bátaszéken kívül Jánoshalmán épül új állomás, melynek alapkövét 2014 augusztusában letettük. Ezen felül Dunavecse, Tiszakécske, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskőrös, Kalocsa, Bácsalmás, Paks és Szekszárd állomásokat korszerűsítjük. Ezek közül Tiszakécske és Bácsalmás állomás dinamizálása már befejeződött - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink