• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új szakaszban a tömbkórházprojekt

Regionális hírek Forrás: MTI

Várhatóan 2014 tavaszára fejeződik be a nyíregyházi kórházfejlesztési projekt.

A kivitelezők kiválasztására indított közbeszerzési eljárásokkal folytatódik a nyíregyházi tömbkórházprojekt. Kun József projektvezető pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján elmondta: a beruházás első üteme befejeződött a Jósa András Oktatókórház területén, megtörténtek a közműkiváltások és egyes épületek lebontásával előkészítették a területet a később felépítendő onkológiai, szív- és érrendszeri, valamint gyermekgyógyászati tömböknek.

A kivitelezők kiválasztására indított, tavaly júliusban kiírt nyílt közbeszerzési eljárás eredménytelen lett, mivel a beérkezett ajánlatok árai meghaladták a rendelkezésre álló fedezetet - emlékeztetett a projektvezető. A projektmenedzsment azóta előkészítette az újabb közbeszerzés dokumentációját, ezzel párhuzamosan pedig az eszközbeszerzési tendereket is elindítják.

Az összesen 12,3 milliárd forint értékű projekt támogatási szerződését 2009-ben kötötték meg, a beruházás mintegy 11,1 milliárd forint uniós támogatással és részben a korábbi fenntartó, a megyei önkormányzat önereje révén kezdődött el.

Kun József közlése szerint az általános forgalmi adó kulcsának emelkedése, illetve az árfolyam kedvezőtlen változása ellenére a lehívható pályázati összeg, illetve a projekt költségvetése nem változott, így mindenképpen szükség van újabb források bevonására.

A tervek szerint körülbelül 2,8 milliárd forinttal kell korrigálni a beruházás költségvetését, erről tájékoztatták a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget - mondta Kun József. Az ajánlattevők közül hirdetménnyel induló tárgyalásos eljárás során választják ki a nyerteseket, akikkel várhatóan az idén decemberben köt szerződést a kedvezményezett Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

A munkálatok 2013-ban kezdődnek el az onkológiai, majd a gyermekgyógyászati centrum építésével, ezeket követi a szív- és érrendszeri tömb építése, amelyet 2014 tavaszán terveznek átadni. A tömbkórház építésével párhuzamosan zajlik majd a sürgősségi betegellátó központ kivitelezése is.