• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új szakmai vezető a terjeszkedő magánkórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Korábban a külföldi páciensekből volt több, ma viszont a magánkórház betegeinek 70 százaléka magyar.

A magánellátás iránti igény folyamatos növekedését jelzi, hogy nemcsak a kis, pár fős, egy-két szakmás magánrendelők szaporodnak gombamód, hanem a nagy magánklinikák is terjeszkednek. A Telki kórház bezárása után jelenleg a legrégebbi magánkórház, a Budapest belvárosában található Dr. Rose vezetői szerdán jelentették be, hogy idén 700 millió forintos, egy év múlva pedig 1,8 milliárdos fejlesztést hajtanak végre. Az idén már várhatóan 20 ezer beteget ellátó magánintézmény mennyiségi és minőségi "gyarapodását" új szakmai vezető irányítja: a nemzetközi hírű ortopéd sebész professzor és tanszékvezető egyetemi tanár dr. Hangody László lett május 1-től a Dr. Rose orvos-igazgatója.

A megnövekedett igények miatt több, mint húsz ágyra bővítik a magánkórház fekvőbeteg részlegét, ahol azok a betegek lábadoznak 1-3 napig, akiket főleg ortopédiai problémákkal, csípő-, és térdprotézissel műtöttek a klinikán. Szintén idei fejlesztés, hogy a Dr. Rose már Budára is átterjeszkedik: egyelőre egy kisebb plasztikai beavatkozásokra alkalmas központot hoznak létre, de később ebből egy komplex ellátást, diagnosztikai hátteret nyújtó nagy járó-betegellátó centrumot hoznak létre.

Az új orvosigazgató szerint mára a 30 szakmás magánkórház mennyiségben már egy megyei kórház ellátásával vetekszik, hiszen az idei prognózisok szerint a 20 ezer járóbeteg-ellátás mellett körülbelül 2 ezer műtétet hajtanak végre és legalább 5 ezer lesz a szűrések száma is. 120-130 orvos dolgozik már a klinikán közülük 20 főállásban.

Szakmailag sem maradnak le az állami szektortól, sőt.. Például az Uzsoki Kórházon kívül egyedül itt ültetnek be cementmentes térdprotézist. Az Uzsoki egyébként az az állami háttérintézmény, amellyel a dr. Rose - az előírásoknak megfelelően - az esetleges szövődmények kezelésére leszerződött. Hangody László, aki az Uzsokiban osztályvezető főorvos is, hangsúlyozta: nagyon ritkán kellett eddig az állami intézményhez fordulni.

2013. óta a magánkórház vállalati egészségbiztosítási csomagokat is befogad, ma már több mint 70 céggel állnak kapcsolatban, amelyek dolgozóinak főleg a szűréseket szervezik. Talán ennek köszönhetően is megfordult mára az arány: korábban a külföldi páciensekből volt több, ma viszont ár a magánkórház betegeinek 70 százaléka magyar. Egyre nagyobb az igény a minőségi, várakozás nélküli ellátásra - mondta az orvosigazgató, aki hozzátette: azért is döntenek sokan a magánellátás mellett, mert nagyobb figyelmet, több időt szeretnének kapni az orvosoktól, itt pedig ez teljesül.