• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új személyek és új tervek az SZTE-n

Regionális hírek Forrás: Szegedi Tudományegyetem

A rektorhelyettesi gárda kicserélődött, szükség van a megújulásra, a friss ötletekre.

A Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal dísztermében 2014. január 14-én tartott sajtótájékoztatón mutatkozott be a Tisza-parti universitas új vezetése.

Az SZTE vezérkarában bekövetkezett változásokat Szabó Gábor rektor ismertette. „A Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettesi gárdája teljesen kicserélődött. Szükség van a megújulásra, a friss ötletekre, hiszen mindig van hova fejlődni – jelentette ki bevezetőjében a rektor.

A 2014-2015. tanévben megújuló rektorhelyettesi kör tagjai röviden szóltak feladatukról és elképzeléseikről. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes a képzéshez kapcsolódó ügyeken és a fejlesztési stratégián túl figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalás missziójára. A tudományos tanácsok, doktori intézetek, habilitációs bizottságok felügyelete, valamint a kutatóegyetemi rang erősítéséhez tartozó munka támogatása tartozik Kemény Lajos tudományos és innovációs rektorhelyettes feladatkörébe.

- A Szegedi Tudományegyetem az egyetemek világszintű rangsorában rendre a legjobb húsz százalékban szerepel. Ez a pozíció a magas szintű kutatásfejlesztésnek, a kiemelkedő gyógyító tevékenységnek és a nemzetközi léptékű oktatásnak köszönhető. Az egyetem és maga a város tudományos és kulturális szempontból is vonzó célpont. Ezt az egyszerű és világos üzenetet kell eljuttatnunk a beiskolázásra váró fiatalokhoz és a közkapcsolati hálóban résztvevő cégekhez – fogalmazott Martinek Tamás nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes. Nagy Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős rektori megbízottként azt a feladatot kapta, hogy támogassa a nemzetközi képzés fejlesztését, erősítse a külföldi kapcsolatokat és segítse a külföldi hallgatók toborzását.

– Nagy kihívásnak és megtiszteltetésnek érzem a Szegedi Tudományegyetemen meghirdetett kancellári poszt betöltését, amelyet a munkásságom megkoronázásaként élek meg – jelentette ki Devecz Miklós. A Szegedi Tudományegyetem 2015 elejéről hivatalba lépő kancellárja szerint az intézmény „vonzó célponttá" vált az elmúlt években külföldön és belföldön egyaránt. E hagyományra a kancellár is épít.

– Az újszerű felsőoktatáshoz elengedhetetlen az újszerű finanszírozási forma, amely a kancellári rendszeren keresztül fog megvalósulni. A fő feladat, hogy megtaláljuk az összhangot oktatás és finanszírozás között, és hogy a forrásokat minél költséghatékonyabb módon használjuk fel, valódi értéket hozva így létre – hangsúlyozta az SZTE kancellárja. Ez teheti még sikeresebbé a Szegedi Tudományegyetemet.

– A 78 milliárdos költségvetésű, 7 ezer munkavállalót foglalkoztató, 27 ezer egyetemistát oktató Szegedi Tudományegyetem hosszú távú fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges az a szigorú struktúra és új gazdálkodási rendszer kialakítása, ami a kancellár feladata – hangsúlyozta Devecz Miklós.