• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Új vezető az SE Klinikai Központ főigazgatóságán

Regionális hírek 2019.01.08 Forrás: Semmelweis Egyetem
Új vezető az SE Klinikai Központ főigazgatóságán

Érdemes áttekinteni a jelenlegi betegellátási struktúrát és felülvizsgálni a területi ellátási kötelezettségeket is.

Új szakemberrel bővült a Semmelweis Egyetem Klinikai Központja: a Szakmai Irányítási és Szervezési Főigazgatóságot, mely szakmailag és operatív módon segíti a Klinikai Központ elnökségének munkáját Dr. Gajdácsi József belgyógyász, kardiológus, egészségbiztosítási szakértő vezeti november óta - adta hírül az egyetem honlapja.

Dr. Gajdácsi József 2000-ben szerezte meg általános orvosi diplomáját, majd belgyógyászati, kardiológiai, később pedig egészségbiztosítási szakorvosi szakvizsgát is tett. A ceglédi kórház belgyógyászati kardiológiáján dolgozva került először kapcsolatba az egészség-gazdaságtannal, az akkori Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézetnek (ESKI) készített technológiai értékeléseket. Ezt követően került az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP), amelynek 2010-től öt éven át főigazgatóhelyettese is volt. Később az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) stratégiai főigazgató-helyettesi posztját is betöltötte, majd 2018. májusig helyettes államtitkárként felelt az Egészségbiztosítási Alap működtetéséért.

A Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Szakmai Irányítási és Szervezési Főigazgatóságának vezetői feladatait november óta látja el. Mint mondja, mivel szakmai pályafutása eddig nem az egyetemhez kötötte, lehetősége van kicsit kívülről, más szemlélettel ránézni az itteni ellátórendszerre. Az egyetem több mint kétezres ágyszámával Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, rendkívül fontos tehát, hogy az ellátást a lehető leghatékonyabban, a rendelkezésre álló emberi és egyéb más erőforrásokat a legjobban használva szervezzük meg – mutatott rá Dr. Gajdácsi József, aki úgy fogalmaz: egy egyetemhez hasonló regionális centrumnak “alfától omegáig” el kell tudnia látni egy beteget. A korábban egészség-gazdaságtannal foglalkozó szakember szerint fontos a profilírozás, a szakmaspecifikus intézetek kialakítása, vagyis, hogy minden klinika megtalálja a maga kiemelkedő specialitását, és a különböző ösztönző rendszerek beépítése, melyekkel fejleszthetők a bevételt termelő ellátások is (pl. egynapos ellátás). Ezeket szem előtt tartva érdemes áttekinteni a jelenlegi betegellátási struktúrát – mondta. Fontos emellett felülvizsgálni a területi ellátási kötelezettségeket is, hogy az egyetem mint egészségügyi ellátó miként tud a kerületi és a fővárosi ellátásban a leghatékonyabban, legracionálisabban szerepet vállalni. (Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem)

Legolvasottabb cikkeink