• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új vezetők kaptak megbízást a Debreceni Egyetemen

Regionális hírek Forrás: Unideb.hu

A testület támogatta Lampé Zsolt a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatói beosztására érkező pályázatát.

Rektorhelyetteseknek, dékánoknak, főigazgatóknak és igazgatóknak adta át megbízásukat Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár a Debreceni Egyetem Szenátusának június 22-ei ülésén - számolt be róla az intézmény a honlapján.

Bács Zoltán kancellár beszámolójában kiemelte: folyamatban van a Kenézy-integráció, az intézmény júliustól egyetemi kórházként működik. Az elmúlt hónapokban a kancellária és a kórházi főigazgatói hivatal hatékony együttműködésének köszönhetően július 1-től az intézmény már Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházként működik tovább.

A testület támogatta a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatói beosztására érkező pályázatot, melyet Lampé Zsolt, az intézmény jelenlegi vezetője nyújtott be.

Szilvássy Zoltán rektor – a pályázatok kari tanácsok általi véleményezését követően – július 1-jével érvényes dékáni megbízó levelet adott át Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar, Keményfi Róbert, a Bölcsészettudományi Kar, Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar vezetőjének és rektori hatáskörben meghosszabbította dékáni megbízását Balázs Margitnak, a Népegészségügyi Kar, Duffek Mihálynak, a Zeneművészeti Kar, valamint Hegedűs Csabának, a Fogorvostudományi Kar élén.

A rektorhelyettesi beosztásokra kiírt pályázatok rangsorolását követően a helyettesek is átvették új megbízásukat. A Debreceni Egyetem rektorának munkáját július 1-től négy rektorhelyettes segíti. Szilvássy Zoltán az oktatási rektorhelyettesi feladatokkal Bartha Eleket, az általános rektorhelyettesi feladatokkal Pintér Ákost, a tudományos rektorhelyettesi feladatokkal Csernoch Lászlót, az egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettesi feladatokkal Tőzsér Józsefet bízta meg. A Tanárképzési Központ főigazgatói feladatait Maticsák Sándor látja el.

Bács Zoltán kancellártól vette át kinevezését Karácsony Gyöngyi, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgatója, Pósánné Rácz Annamária, az Oktatási Igazgatóság igazgatója, Jenei Attila, a Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója, Páll Dénes, a Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatója, Pilishegyi Péter, a Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központjának igazgatója, valamint Varga Zsolt, a Tudományos Igazgatóság igazgatója.

Legolvasottabb cikkeink