• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újabb fejlesztések a hatvani kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A kórház eszközparkja is gyarapodott, és üzembe helyezhetnek egy új MRI berendezést is.

Alig néhány hete ünnepélyes keretek között adták át a külsejében teljesen megújult hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet épületét, valamint a térség legkorszerűbb műtéti tömbjét. A mintegy 3,5 milliárd forintos fejlesztéssorozattal az intézet elmúlt 50 évének legnagyobb rekonstrukciója valósult meg. A lezárt pályázatok keretében egyrészt az elavult kórházi struktúra átalakítását, a kórházi műszerezettség megújítását, a betegbiztonság fokozását másrészt az üzemeltetési költségek csökkentését, a betegek komfortérzetének javítását célozták meg.

Újra gyarapodott a kórház eszközparkja

„A KEOP - 5.6.0/E/15 „Egészségügyi eszközök energia megtakarítást célzó beszerzésének támogatása" című konstrukcióhoz kapcsolódóan a napokban bruttó 224 millió forint értékű berendezés szállítására került sor, melyet betegellátás részére adtak át. November 11-én, szerdán érkezett a Mobilett Mira digitális mobil röntgen, mely alkalmazásának előnye, hogy viszonylag kis helyigényű és a beteget sem kell elszállítani a vizsgálathoz, továbbá fontos szempont, hogy a pontos működés mellett, az eszközzel kiváló minőségű képek születhetnek.
November 12-én a Mammomat Inspiration digitális mammográfiás röntgent vehették át a kórház dolgozói. Ezen berendezés háromdimenziós rétegképalkotásra alkalmas, az emlődiagnosztika területén az egyik legmodernebb technológiát alkalmazó eszköz, mely akár a fedésben lévő daganatokat is képes kimutatni. A felismerés pontosságának növelésével nagyban hozzájárul a kezelés sikerességéhez.


A gépek cseréjével az egészségügyi ellátás még biztonságosabbá válik. Az új berendezések a régiekhez képest egy vizsgálatra vetítve minimum 15%-os energia megtakarítást eredményeznek, ezáltal megvalósítva a környezeti energiahatékonyságra vonatkozó előírásoknak történő megfelelést is.


Új fejlesztések várhatók

Az energetikai célú eszközfejlesztéseken túl, még az idén tovább bővül az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet eszközparkja. A TIOP-2.2.8/14 jelű pályázat keretében az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal kötött konzorciumi megállapodás értelmében, év végéig üzembe helyezésre kerül a Radiológiai Osztály még hiányzó eszköze, egy MRI berendezés. Az MRI vizsgálat jelenleg az egész orvostudomány egyik kiemelkedő csúcsát jelenti, haszna és jelentősége a betegellátásban rendkívüli, jelenleg a legtöbb képi információt adja az emberi testről, kimagaslóan megbízható eredményt biztosít. A beruházás értéke bruttó 400 millió forint.
A tervek szerint 2016-ban új fejlesztések veszik kezdetüket az intézményben. A pályázatok megvalósítása több ütemben fog zajlani.

Elsőként megépülhet a kórház területén egy 4 beállásos, szociális helyiségekkel ellátott új mentőállomás. Ezáltal megvalósulhat egy országosan koherens rendszerhez való csatlakozás, amelynek logisztikája, infrastruktúrája növeli a lakosság életesélyét. Részcélként megvalósíthatóvá válik a gyorsabb helyszínre érkezés, a készenléti állapot szükséges körülményeinek javítása, a riasztástól számított legrövidebb időn belüli indulás infrastrukturális hátterének biztosítása. A centralizálás által csökkennek a logisztikai költségek, valamint a megvalósuló létesítmény „passzív épület" besorolása miatt a fenntartási költségek közel nullára redukálódhatnak.


Ezt követően megvalósulhat a hatvani és az aszódi járóbeteg szakrendelő, a nővérszálló, valamint a műhelysor energetikai fejlesztése, homlokzati hőszigetelése és nyílászáró cseréje.
Mindezen felújítás mellett várható a kórház teljes fűtés és világítás korszerűsítése is.