• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újabb rendelő szépült meg a Hála festő mozgalomban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A saját tehetségével és lehetőségével mindenki hozzátehet valami apróságot a közjóhoz.

A Hála festő-ként elhíresült Lakatos Norbert a kislánya kórházi tartózkodása idején figyelt fel a gyógyító munkához nem méltó kórházi munkakörülményekre, és elhatározta, a saját eszközeivel segít az ott dolgozókon. Az eszközei a két keze, ecsetek és festékek. Ennyi kell az elhatározáson kívül, hogy a Hála Festője dolgozni tudjon.

Norbert két évvel ezelőtti vállalásából mozgalom nőtte ki magát, amely az ország különböző kórházaiban teljesít jószolgálati tevékenységet. Sorra újítják fel azokat a kórházi osztályokat, és szakrendelő helyiségeket, rendelőket, amelybe már nemcsak betegként, hanem gyakran életmentő munkát is végző orvosként, egészségügyi szakdolgozóként is szégyen és rossz érzés bejárni, azok elhanyagolt külseje és rossz állapota miatt.

Legutóbbi munkája a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ Fül-orr-gégészeti, a Neurológiai, ezen kívül a Gyermek ortopédiai rendelője várja felfrissült, megújult külsővel a gyermek és felnőtt pácienseket - adta hírül a Nézőpontváltó Egyesület közleményben.

Norbertet sokszor megkérdezik a jó szándékú segítségnyújtásról, sőt, meg is kérdőjelezik, miért csinálja azt? Az érdeklődésre türelmesen mindig elmondja, hogy azt szeretné, ha tudnák, hogy a betegek nagyon hálásak a gyakorta embert próbáló körülmények között dolgozó, eszköz- és pénzhiánnyal küszködő orvosoknak, ápolóknak, és a kórházi szakszemélyzetnek. Azt is tudja, hogy ő és maroknyi csapata nem tud ezen összességében változtatni, hiszen ahhoz politikai akarat és szakmai összefogás kellene, de úgy véli, a saját tehetségével és lehetőségével mindenki hozzátehet valami apróságot a közjóhoz.

Szükségük van a segítségre, hogy a gyógyítók ne veszítsék el a hitüket a hivatásukban! - mondja Lakatos Norbert.

Azért, hogy megkezdhesse ezeket a munkákat, kéri, hogy a festékboltok, barkács áruházak támogassák, szponzorálják őt és csapatát a Nézőpontváltó Egyesület online felületein (honlap, FB oldalak) való hirdetésért cserébe festékkel, ecsettel, mert azzal egy remek kezdeményezést és célt támogatnak.

A civilszervezeten kívül két közismert művész, Gubik Ági színművész, és Hajnal János színész az első hívó szóra csatlakoztak a Hála festője mozgalomhoz, és a népszerűségükkel, ismertségükkel szívesen támogatják őt. A művészek elmondták, hogy fontos dolognak tartják az önkéntes segítségnyújtást, ami személyes példamutatás is egyben. (Fotó: Tóth Viktória)