• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újpest polgármestere örülne egy új kórháznak

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Észak-Pest megérdemel egy új kórházat! - vélekedik Wintermantel Zsolt.

"Újpest polgármestereként az a határozott véleményem, hogy a kormány által megépíteni kívánt új budapesti kórház legjobb helyen az északi régióban, azon belül itt, Újpesten lenne. Nagyon sok komoly gyakorlati érv szól emellett" - írta a döntéshozóknak szóló nyílt levelében Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

"Újpesten kiváló közlekedési adottságú területen épülhetne meg az új kórház, a Káposztásmegyerre tervezett intermodális közlekedési csomópont szomszédságában, az M0-tól fél kilométerre. Így nem csak az újpestiek, hanem a XV. kerület, és a Megyeri híd révén a III. kerület lakói számára is könnyen megközelíthető, korszerű ellátást biztosíthatna. Ez már önmagában 300 ezer embert jelent, s ha hozzávesszük az agglomerációban élőket, akiknek nagy része a fővárosban dolgozik, akkor már közel félmillió ember egészségügyi ellátásáról beszélünk.

Ha a kórház és a csomópont is megépül, oda a főváros szinte bármely részéből el lehetne jutni maximum 50-60 perc alatt. Ellentétben például a volt OPNI területével, ami nehezen megközelíthető még a Széll Kálmán térről vagy a Hűvösvölgyből is, nemhogy a főváros más kerületeiből. Sokkal kevesebb ember ellátását szolgálná egy ott megépülő kórház.

Az Észak-Pesten élő emberek nagyon régóta nem kaptak kézzel fogható segítséget az egészségük megőrzéséhez sem az államtól, sem a fővárostól. Az itt élők joggal érzik úgy, hogy az állam és a főváros is sokkal tartozik Újpestnek. A rendszerváltás utáni 20 évben minden kampányban ígérgettek Káposztásmegyerre metrót, kórházat, egyéb fejlesztéseket, amelyekből nem lett semmi, ellenben a Demszky-érában hagyták lepusztulni a kórházainkat, a szakrendelőnket, bezárták a szülőotthonunkat. Holott mi tudjuk, hogy Újpest, mielőtt a fővároshoz csatolták, önálló városként kórházakat, orvosi rendelőket tartott fönn, képes volt saját polgárainak egészségügyi ellátását önerőből, magas színvonalon biztosítani.

Úgy gondolom tehát, Észak-Pest minden értelemben megérdemel végre egy új kórházat. Az sem mellékes, hogy egy ekkora egészségügyi beruházás az adófizetők forintjaiból 500 ezer vagy 50 ezer ember egészségét szolgálja-e. Újpest és az Északi Pesti régió nevében szeretném ezeket a gyakorlati és társadalmi szempontokat a döntéshozók figyelmébe ajánlani - áll a sajtóközleményben.