• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Uniós források után néznek

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Az állami címzett támogatások után uniós forrásokat keres a nagykanizsai kórház.

Több ütem után befejeződött a Nagykanizsai Városi Kórház rekonstrukciója. Az összesen 1,4 milliárdos beruházás a B épület átépítésével ért véget. Dózsa Csaba, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára avató beszédében így fogalmazott: ha a kanizsaihoz hasonló színvonalú száz kórháza volna az országnak, nem lehetne az egészségügy válságáról beszélni.

Mi is valósult meg az utolsó ütemben? A B épület még az 1930-as években készült. Az akkor korszerűnek számító létesítmény mára teljesen elavult. Felújítását az E épület átépítése után lehetett elindítani, az osztályok ideiglenes elhelyezését követően. A két beruházás összköltsége meghaladta az 1,4 milliárd forintot, melynek 90 százaléka érkezett az állami büdzséből, a többit a fenntartó városi önkormányzat állta. Most, hogy már mindkét épületet birtokba vehette a kórház, racionalizálták az osztályok elhelyezését is. Az E épületben kapott helyet a mozgásszervi rehabilitációs részleg.

A B épületben 28 ágyas ápolási osztályt és tízágyas hospice részleget lehetett ily módon kialakítani, így végre megoldódott a végső stádiumban lévő daganatos betegek emberhez méltó elhelyezése. Hatalmas változás, hogy a visszaköltöző régi osztályokon minden szoba immár fürdőszobás. Itt működik a neurológia 49 ággyal és a járóbeteg szakrendeléssel. Az ideggyógyászat táncteremnek is beillő nagyméretű kórtermeiből 2, 3 illetve ötágyas fürdőszobás szobák készültek. A második emelet pedig változatlanul a pszichiátriáé.

Az avatáson az ünneplő egészségügyi dolgozók mellett részt vett Göndör István országgyűlési képviselő, akinek hathatós szerepe volt a támogatás elnyerésében, Litter Nándor polgármester, aki a kórház menedzsmentjére a legbüszkébb, mivel évek óta likviditási gondok nélkül vezetik az intézményt. Dr. Szabó Csaba főigazgató főorvos az avatást követő sajtótájékoztatón pedig már előre tekintett azzal, hogy jelezte: az állami forrásból származó címzett támogatások után uniós forrásokat keres az intézmény. Ily módon további fejlesztések valósulhatnak meg annak érdekében, hogy a Nagykanizsán és térségében, illetve a régióban élők is részesülhessenek az orvostudomány legújabb vívmányaiban.