• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Vállalati és civil adományból lesznek elektromos kórházi ágyak

Regionális hírek 2022.01.18 Forrás: Semmelweis Egyetem
Vállalati és civil adományból lesznek elektromos kórházi ágyak

A speciális ágyak nemcsak a belgyógyászati betegellátást segítik majd, hanem a koronavírusban szenvedők kezelésében is használni fogják.

Csaknem 38 millió forintot gyűjtött a Lidl Magyarország a vásárlókkal közösen a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára. A 2021. október 25-től 2022. január 3-áig tartó kampány során a vállalat minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot az alapítványnak ajánlott fel, és az összegyűlt adományt az akció végén megduplázta. A Semmelweis Egyetem Alapítvány számlájára érkező 37 787 820 forintból elektromos kórházi ágyakat vásárolnak majd - tudatta az egyetemi portál.

A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen. A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést. A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét, a leereszthető védőkorlátok a páciensek könnyebb mozgatását teszik lehetővé, míg a fékekkel ellátott, gördülő kerekek a beteg szállítását, az ágyak mozgatását könnyítik meg. A korszerű ágyak nemcsak a páciensek komfort- és biztonságérzetét emelik, hanem az ápolási feladatokat végző szakdolgozóik munkáját is jelentősen könnyítik - írták.

Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki a több mint két hónapig zajló adománygyűjtő kampány ötletéért és megvalósításáért a Lidl Magyarországnak és a magyar vásárlóknak is. Hangsúlyozta, hogy a Semmelweis Egyetemnek hazánk, illetve a régió vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézményeként küldetése, hogy a betegellátás terén a legmagasabb színvonalat képviselje.

Az intézménynek mintegy 40 betegellátó szervezeti egysége, klinikája van, amelyeken évente mintegy 140 ezer fekvőbeteg esetet látnak el. A Semmelweis Egyetem vezető szerepet vállalt a koronavírus elleni küzdelemben és a lakosság vakcinációjában. Az egyetem munkatársai 2020. december 26-a óta több mint félmillió oltást adtak be, és a pandémia kezdete óta pedig több mint nyolcezer COVID-19 beteget kezeltek. A speciális ágyak nemcsak a belgyógyászati betegellátást segítik majd, hanem a koronavírusban szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjukban is használni fogják - áll a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink