• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Városháza: ezért szűnik meg a szakiskola

Regionális hírek Forrás: MTI

Nincsenek meg a szakközépiskolai képzéshez szükséges tárgyi és infrastrukturális eszközök.

Nincsenek meg a szakközépiskolai képzéshez szükséges tárgyi és infrastrukturális eszközök a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthonban - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége közleményére ragálva, melyben az ellen tiltakoztak a pedagógusok és a szülők, hogy a főváros megszünteti a súlyos mozgáskorlátozott gyermekek egyetlen speciális középiskoláját.

A Városháza közleménye szerint az intézmény igazgatója 2009-ben saját kezdeményezésére kapott lehetőséget egy nyelvi előkészítős szakközépiskolai osztály indítására a 2010-2011-es tanévre. A fenntartó önkormányzatnak a szakmai létszámot kellett biztosítania, az infrastruktúra és a tárgyi feltételek megteremtése azonban az igazgató felelőssége. A közlemény szerint utóbbi két évre volt adott, a képzés egészére nem. Az intézmény nettó 190 millió forintban határozta meg a teljes felújítás költségét és további 22 millió forintban a kapcsolódó eszközigényt.

A főváros jelezte: a tanulók további képzése érdekében a teljeskörűen akadálymentesített Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolát, valamint a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolát javasolták az érintetteknek, ezekben több szakmacsoport, szakma közül választhatnak a fiatalok, emellett közel vannak a mozgásjavítóhoz.

Kitértek arra is, hogy a szakképzési törvény alapján a szakképzési feladatellátás Térségi Integrált Szakképzési Központok (TISZK) keretein belül lehetséges.

A közlemény szerint mindezek figyelembevételével valóban nem engedélyezték az intézménynek a 2013-2014-es tanévre a szakközépiskolai osztály indítását, a korábban indított osztályok pedig a tervek szerint kifutó rendszerben szűnnének meg. Hozzátették: jelenleg a szakközépiskola három évfolyamon egy-egy osztállyal működik, 10, 10 és 7 fős létszámmal.

Az önkormányzat hangsúlyozta: a speciális nevelési igényeket kielégítő intézmény az elmúlt időszakban és jelenleg is kiemelt támogatásokat élvez. Ismertették azt is, hogy a szakközépiskolai oktatásra kijelölt épület felújítása kimaradt a 2007 és 2010 között két ütemben zajló, 3,5 milliárd forintos rekonstrukciós beruházásból, így arra mintegy 212 millió forintot kellene költeni, s ezt a működtető önkormányzat nem tudja biztosítani. Hozzátették: a főváros saját költségvetéséből jelenleg is támogatja az intézmény fejlesztését: egy összekötő folyosót épít két épületrész között, ahol akadálymentesen, zárt helyen tudnak közlekedni a gyerekek.

Legolvasottabb cikkeink