• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Védőfelszerelés adomány az SE koraszülött intenzív részlegének

Regionális hírek 2020.03.20 Forrás: Weborvos
Védőfelszerelés adomány az SE koraszülött intenzív részlegének

A koraszülött intenzív osztálynak jutatott adományt arra fogjuk fordítani, hogy biztosítsák a továbbiakban is a családbarát ellátást.

Amikor minden híradás az egyre több megbetegedést okozó új típusú koronavírus járvánnyal foglalkozik, akkor az emberekben és a cégekben is megszólal a vészcsengő: segítenem kell. Az Eisberg – a koraszülött ellátás támogatójaként – most azokra a kismamákra gondolt, akik esetleg koronavírussal fertőződhetnek meg. Rajtuk segítenének, illetve az őket ellátó, körülvevő ápolók, orvosok életét szeretnék megkönnyíteni. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegének koraszülött intenzív osztályán (PIC) dolgozóknak és az ott ellátott babáknak, valamint családjaiknak jelent nagy segítséget, hogy a családbarát ellátás fenntartásához nélkülözhetetlen felszereléseket adományoz 1,5 millió forint értékben az Eisberg a N.A. P. Alapítványon keresztül - tudatták közleményben.

„Az Eisberg felajánlása még békeidőben is jól jönne, nemhogy olyan helyzetben, amikor megjósolhatatlan, hogy hány koronavírussal fertőzött beteg szakad rá az egészségügyre néhány héten belül és azon belül hány olyan kismama lesz, akinek a gyermeke idő előtt jön a világra. A koraszülött intenzív osztálynak jutatott adományt arra fogjuk fordítani, hogy biztosítsák a továbbiakban is a családbarát ellátást” – mondta az adomány hírének hallatán a részleg vezetője. Dr. Nádor Csaba neonatológus szerint az adomány azt jelenti, hogy a védőfelszerelések használatával biztosítani tudják majd a koronavírussal fertőzött édesanya gyermekének, hogy lefejt anyatejet kaphasson. Mivel fertőzött nem mehet be a koraszülött osztályra, azt kell megszervezni, hogy az édesanya hol, milyen védőfelszerelésben feji le a tejet és az hogyan jut el a csecsemőhöz. Valamint azt, hogy az újszülöttet hol, milyen védőfelszerelésben látják el addig, amíg teljes bizonyossággal nem állítható róla, hogy nem fertőzött. Ezekhez pedig speciális, egyszer használatos védőfelszerelésre van szükség.

A jelenlegi ismeretek szerint nincs vertikális transzmisszió, vagyis méhen belül nem jut át a fertőzés a magzatra és anyatejjel sem terjed - tér ki erre is a közlemény.

Legolvasottabb cikkeink