• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Véradórekordot döntöttek az Agrárosok Debrecenben

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Csaknem százan jelentkeztek vért adni a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában, sokan először.

Második félévébe lépett a nagy „X", a X. Országos Felsőoktatási Véradóverseny, amelyre a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területein a Debreceni Egyetem és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nevezett be. Évek óta nem volt példa olyan eredményre, amelyet a szemeszter első alkalma hozott: a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjában 94 diák jelentkezett véradásra február 22-én. Közülük 68-an adtak vért, 35-en életükben először. Azoknak sem kell elszomorodniuk, akiket kiszűrtek, mert a verseny elbírálásakor a szándék fontos, azaz a jelentkezőket számolják össze. Az Agráron a Diákönkormányzat és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete azzal is lelkesítette a hallgatókat, hogy minden donor félárú kedvezményt kapott a közelgő Sárgulási Bálra - tudatták büszkén a szervezők.

„Mások életében te vagy a főhős. Adj vért!" – ezzel a gondolattal fejezi ki idén a Magyar Vöröskereszt az egyetemistáknak, hogy véradásuk áldozatos segítség az életmentésben és a gyógyításban.
A jótettet ajándékokkal és nyereményekkel is jutalmazni kívánja a nagy múltú szervezet; minden diák édességet, kávéport, üdítőt kap az OFV véradásain. Sőt – egy jelentkezési lapot kitöltve – sorsoláson vehet részt, amelyen kerékpárok, biciklitáskák, 3-szor 2 darab EFFOTT-napijegy nyerhető.

A legszerencsésebb diák bepillanthat a fesztivál színfalai mögé, hiszen egy exluzív backtage-látogatásra is kihúzzák az egyik fiatal véradó nevét.

A Debreceni Egyetem három karán is tartanak egyetemi véradást a következő hónapban: az Orvos- és Egészségtudományi Centrum hallgatóit a II. számú Kollégiumban (Nagyerdei krt 98.) várják a hónap első napján 10.00 és 16.00 óra között. Március 8-án 9.00 és 12.00 óra között a Műszaki Karon (Ótemető u. 2-4.), majd másnap – 9-én – délután 13.00 és 17.30 között a Campus Hotelben (Kassai út 26.) tartanak véradást a hallgatóknak a vöröskeresztesek.

Mindenkit arra kérnek, hogy személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat hozzák magukkal, mert csak azokkal lehet regisztrálni a véradásra.