• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újabb technológiai fejlesztés valósult meg a Tevánál

tesztoldal Forrás: Weborvos

A vállalat a jelenlegi kapacitásra építve ún. flexibilis gyártási feltételeket valósíthat meg.

Megtörtént azon beruházásoknak az üzembe helyezése, amely lehetővé teszi, hogy a vállalat debreceni gyárában még gyorsabban alkalmazkodjon a gyártás a betegek igényeihez. A több mint 1,8 milliárd forintból megvalósult fejlesztéshez a TEVA Gyógyszergyár Zrt. 361 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázaton. A gyártás hatékonyabbá tétele mellett a fejlesztés 10 új munkahelyet hozott létre.

A Teva az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztette magyaroszági gyártását, bővítette gyártási kapacitásait. Ennek eredményeként hazánkban éves szinten mintegy 9 milliárd tabletta készül a debreceni szakemberek szaktudásának és a világszínvonalú gyártási technológiának köszönhetően. A gyártott termékek komplexitása is meghatározó, hiszen több mint 3000-féle készítmény készül a cívis városban található gyárban.

A mostani beruházás célja az volt, hogy a vállalat a jelenlegi kapacitásra építve ún. flexibilis gyártási feltételeket valósítson meg. Így a termékek gyártási idejének csökkentésével még gyorsabban tudjon reagálni a betegek igényeire. Ehhez a vállalat szakemberei a gyártási folyamat minden egyes fázisát megvizsgálták és keresték azokat a lehetőségeket, ahol a termék előállítási idején csökkenteni tudnak. Így a több mint 1,8 milliárd forintos beruházás keretében több, nemzetközi szinten is csúcstechnológiának számító berendezés beszerzése mellett döntöttek a gyártáson és a csomagoláson túl, a minőségbiztosítás, a hulladék-, és raktárgazdálkodás területén is. Ezzel biztosítja a vállalat a gyors és az igényekhez maximálisan alkalmazkodó gyógyszerellátást.

A megvalósult beruházás a szállítási idő csökkentésén túl az egyre népszerűbb terméktípusok (pl. filmbevonatos tabletták) hatékony gyártását is lehetővé teszi.

A beruházással a TEVA legnagyobb szilárd gyógyszerformákat előállító gyárának létszáma további 10 munkatárssal bővül, valamint a telephely stratégiai pozíciója tovább erősödik.