• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

HUNGAROMED - 2018.október 11-13.

Címoldal 2018.10.03 Forrás: (X) Szerző:
HUNGAROMED - 2018.október 11-13.

Nemzetközi szakmai konferenciák és továbbképzések a HUNGAROMED Kiállításon

Október második hétvégéjén megmozdul a hazai egészségügyi szakma. A HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai kiállításon az orvostechnikai és gyógyászati segédeszközöktől kezdve, az ápolási eszközökön, kórháztechnikán át a gyógyszerellátást és a betegek otthonápolását segítő eszközökig felvonul a szakma élvonala.

A kiállítás és a hozzá kapcsolódó szakmai programok remek lehetőséget teremtenek a legújabb technológiai eredmények megismerésére, a legfrissebb elemzések áttekintésére, a szabályozások, tapasztalatok megvitatására.

Az egészségügyi szakma munkatársai számára a rendezvény regisztráció ellenében térítésmentesen látogatható. Szakmai regisztráció ITT érhető el!

KIEMELT SZAKMAI KONFERENCIÁK

Október 11.: Nemzetközi Orvostechnikai Konferencia a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter szervezésében. A konferencia fő témája a Magyarországon 100 éve ipari termelést folytató, 2018-ban centenáriumát ünneplő, jelentős hazai innovációs potenciállal bíró orvostechnológiai ipar fejlesztése érdekében hozott Kormányhatározatból adódó célok és feladatok ismertetése, megbeszélése.

Október 11.: Gyógyszerészek Szerepe a Népegészségügyi Mozgósításban a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai napja gyógyszerészek és az érdeklődők számára.

Október 12: 40. Medicina Konferencia, amelyen nyitó előadást tart és kerekasztal beszélgetésen vesz részt az egészségügy meghatározó szereplőivel Dr. Kásler Miklós, az EMMI minisztere. A konferencián neves előadók részvételével többek között szó lesz az új Nemzeti Népegészségügyi Programról, a katasztrófa medicináról, a gyógyító intézmények finanszírozásáról és az ágazati innovatív gyógyszer- és orvos technológiákról.

KREDITMARATON - KREDITPONSZERZŐ TOVÁBBKÉPZÉSEK

Díjmentes, szabadon választható elméleti képzések több témában:

• NEVES Fórum – Tanuló szervezetek, avagy hogyan tehetjük biztonságosabbá a betegellátást

• Labordiagnosztika korszerű perspektívái

• A fizioterápia aktualitásai – gyógytornász-fizioterapeutáknak

• Digitális egészségügyi és Big Data lehetőségek a modern medicinában

A továbbképzésekre október 5-ig ITT lehet regisztrálni.

BRAINMARATHON 4 HEALTH

Izgalmas és kreatív verseny zajlik a kiállítás ideje alatt és helyszínén egyetemi hallgatók és fiatal diplomások számára. A BrainMarathon 4 Health csapatai arra keresnek innovatív megoldásokat, hogy hogyan lehet a legelmaradottabb régiók lakosságát egészségesebbé tenni új, innovatív digitális technológiák segítségével. Az itt született ötleteket Európa legnagyobb orvostechnológiai kiállításán pitch-elik a szakértő zsűrinek és közönségnek.  

A kiállítás témája a lakosság körében is egyre nagyobb jelentőséggel bír, ezért a HUNGAROMEDICA harmadik napját, október 13-át megnyitják a nagyközönség előtt, így számos népegészségügyi és szűrőprogrammal, ingyenes családi nappal is készülnek.

A rendezvény fő szakmai partnere a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ. További kiemelt szakmai együttműködő partnerek: Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter, Magyar Kórházszövetség, Medicina Fórum.