• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Megújul az országos pulmonológiai intézet

      Megújul az országos pulmonológiai intézet

    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

evzsuen

Orvos válaszol 2014.01.03 18:20 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

42 éves , nő , magas vérnyomással , alacsony pulzusszámmal.
A vérnyomásom 10 éve a kelleténel magasabb, a mai nap 170/105 volt 46os pulzusszámmal.Ami nagynon ilyesztő volt a számomra...

... Vérnyomáscsökkentő orvosságot is használok , már vagy 2 éve.Nagyon fáradékony vagyok , bármikor , bárhol képes lennek elaludni ,nagyon sokszor lecsukódik a szemem.Rendkivül stresszes életet élek , ami még rátesz egy lapáttal.Kiváncsi lennék hogy mi az oka ennek a rendkivül alacsony pulzusszámnak és mellette a magas vérnyomásnak , mi miatt kéne aggodnom, mire jobban odafigyelni , és mennyire veszélyes ez az állapot , milyen gyógyszereket kellene szedni?
Esetleg valamiyen szervi, sziv rendellenesség is közrejátszhat?
Köszönöm a választ!


VÁLASZ


Véleményem szerint a gyógyszeres kezelése nem egészen megfelelő. A célértéknek a 140/80 Hgmm alatti mérést kell tekinteni. Azt sem tudom kizárni, hogy nem a vérnyomáscsökkentő hatása-e az alacsony szívfrekvenciának. A gyógyszeres kezelését semmi esetre sem vállalhatjuk, ez csak a kezelőorvos felelőssége, feladata. A szervi eltérést önmagában a közölt adatok alapján megállapítani nem lehet, erre megfelelő szakvizsgálatokra ( kardiológus) van szükség.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink