• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

    • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

      EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Herevízsérv

Orvos válaszol 2014.11.11 09:06 Szerző: Dr. Légrádi József

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

2007 óta van a bal herém körül folyadék, herevízsérv, akkor még csak 0,5 cm--es volt, azóta azonban folyamatosan növekszik, tavaly 2,5 cm-es, idén már a kontroll vizsgálaton 4,5 cm-es nagyságot mértek...

... Egyre nagyobb és kényelmetlenebb, kerékpározni is kényelmetlen miatta, egyre inkább zavar a mindennapokban. A kérdésem az, hogy várható további növekedés és nagy valószínűséggel nem kerülhető el a műtét? Ha igen, érdemes-e megoperáltatni? A szívemen mytralis prolapsus-t állapítottak meg, a gerincemen pedig a deréktájon előboltosúlás és súlyos fokú csigolyakopás van. A műtétet milyen típusú érzéstelenítésben szokták végezni? Az érzéstelenítés minden formájától jobban tartok, mint magától a műtéttől!
Mielőbbi válaszát várom tisztelettel


VÁLASZ


Tekintettel a növekedési tendenciára, a műtétet javaslom, mivel helyi érzéstelenítésben elvégzett beavatkozás - amennyiben lehetséges, az operatőrrel beszélje a meg a legalább kétnapos sebdrénezést!

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink