• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A kalóriák csökkentése

Egészségmagazin Forrás: Weborvos Szerző:

Mágikus recept a karcsúság eléréséhez. (X)

A természetes fogyasztó hatóanyagok támogatják a fogyást.
A fogyókúrás piac virágzik – sok különböző, ugyanakkor sajnos többnyire egyoldalú koncepció létezik. Ezek általában vagy a szénhidrátokat száműzik az étrendből, vagy a zsírok kerülnek feketelistára. Egy másik megoldás esetén főként fehérjéket kombinálnak zsírokkal.

Minden esetben azt ígéri a módszer, hogy a kilók turbósebességgel fognak eltűnni. A hiánytünetek jelentkezése is elfogadott. A legtöbb fogyókúra valóban hatásos kezdetben, persze csak ha kitartóan követik. Aztán a legtöbb embernél jelentkezik a jojó effektus: ha a megszokottnál kevesebb kalóriát vesznek magukhoz, anyagcseréjük lecsökken, takaréküzemre vált. A fogyókúrát követően a szervezet nagyobb arányban tárolja el a zsírokat, hogy felkészüljön a várható tápanyaghiányra.

Madar cserje

A kalóriák kordában tartásával fogynak a tartalékok

A túlsúly akkor fordul elő, amikor a szervezet több energiát kap, mint amire szüksége van. A fogyáshoz ezért a kalóriabevitel csökkentése szükséges, illetve ezzel egy időben a testmozgással az alap anyagcserét is fokozni kell. Bármilyen ellentmondásosnak is hangzik: a súlyfelesleg elleni leghatásosabb módszer, ha mindig teleesszük magunkat – jó sok gyümölccsel, zöldséggel, hüvelyesekkel és salátákkal. A teljes kiőrlésű gabonatermékek is segítenek, mivel hosszú időn át a teltség érzését keltik, és alacsonyan tartják a vércukorszintet. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és húsok teszik teljessé a fogyókúrás menüt.

Madar cserje termése

Küzdelem az éhség ellen

Azonban sokan, akik szeretnének leadni a súlyukból, kemény ellenféllel találják szemben magukat – a hirtelen rájuk törő farkaséhség időszakaival. Ezt az érzést könnyedén le lehet küzdeni egy természetes hatóanyaggal, amely az ázsiai madar bokor gyökerének kérgéből származik és amely a Cefamadar homeopátiás gyógyszerben is megtalálható. (További információk a www.homeopatiasfogyas.hu oldalon.) Egy Németországban elvégzett nyílt, prospektív többcentrumos gyógyszervizsgálat során megállapították, hogy a Cefamadar nevű homeopátiás étvágycsökkentő gyógyszer hatásosan nyomja el az étvágyat, mivel a jóllakottság érzéséhez kisebb adagok is elegendőek.*

* A vizsgálat részleteit megtalálhatók a www.homeopatiasfogyas.hu  oldalon a miért hat a Cefamadar menüpont alatt.

Étkezések teljes értékű helyettesítése

A kalóriacsökkentő programot még egy új fogyókúrás eszköz egészíti ki: az új, hatékony Cefamagar diéta. A minőségi diétás italpor (különleges táplálkozási célú élelmiszer) tartalmaz minden alapvető tápanyagot, és ráadásul kifejezetten jóízű is! (További információk a www.sportosfogyas.hu oldalon.) Napi egy vagy két étkezés is kiváltható a készítménnyel, amelyet alacsony zsírtartalmú tejjel kell elkészíteni, és mindössze 262 kalóriát tartalmaz adagonként. Emellett ügyelni kell megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre (kb. 2 l alacsony energiatartalmú ital vagy víz fogyasztása ajánlott) és arra, hogy a napi étrendből ne hiányozzon a zöldség és a gyümölcs sem!

A két hatékony fogyókúrás készítmény közös használatát támogatja a Jó Formában Program részeként működő Cefameter online szolgáltatás. (www.joformabanprogram.hu) A Cefameter a fogyási folyamatot hivatott támogatni pontos adatbázisával, amely nemcsak a bevitt tápanyag kalóriamennyiségét mutatják meg, hanem segít meghatározni és betartani a fogyáshoz szükséges napi kalória bevitelt is.

 

Figyelmezetés:

Cefamagar - Testtömeg csökkentést elősegítő különleges táplálkozási célú élelmiszer vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és L-karnitinnel.

A Cefamagar fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

 

A Cefamadar tabletta x 100 homeopátiás gyógyszerkészítmény. (Hatóanyag: Calotropis gigantea.)

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

Legolvasottabb cikkeink