• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az első lépés: egy séta a szívért

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A Magyar Kardiológusok Társasága Világnap előtti sétára invitálja a lakosságot.

„Gyere és csatlakozz hozzánk! Tegyük meg az első lépést a szívünk egészségéért!" Ezzel a felhívással szeretné a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) közös sétára invitálni a lakosságot szeptember 22-én, a Margitszigeten, felhívva a figyelmet a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás jelentőségére.

Hazánkban a lakosság több mint fele szenved valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedésben. Szinte minden második ember szenved magas vérnyomásban vagy cukorbetegségben. A magyarok 50 százaléka szív- és érrendszeri betegségben hal meg, és a gyógykezelések fele is az ő ellátásukra irányul. Az uniós átlaghoz képest nálunk jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. A lakosság fele túlsúlyos. Keveset mozognak és egészségtelenül táplálkoznak.

Az MKT szeretné, hogy minél több fiatal látogasson ki a rendezvényre magukkal hozva szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat és ismerőseiket, ezzel is példát mutatva, hogy az egészség megőrzése minden korosztály számára fontos feladat. A szülőknek már gyerekkorban ki kell alakítani az egészségtudatos magatartást, ha azt szeretnék, hogy gyermekeik egészséges felnőttekké váljanak. Aki rendszeresen sportol és megfelelően táplálkozik, a későbbiekben jóval nagyobb eséllyel kerülheti el a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.

A Társaság ezzel a hagyományteremtő sétával szeretné hangsúlyozni, hogy naponta már 30 perc séta is elegendő ahhoz, hogy megtegyük az első lépést a szívünk egészségéért. A szombati esemény 14:00-kor kezdődik a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A rendezvény ingyenes.

Az érdeklődők szűrővizsgálatokon vehetnek részt, melyet a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram" biztosít. A szűrőkamionon 27 féle vizsgálat elvégzésére van lehetőség.
Maguk a kardiológusok is nagy számban vesznek részt az eseményen, példát mutatva a lakosságnak. Bíznak abban, hogy minél többen csatlakoznak a felhíváshoz és minél többen kilátogatnak a Margitszigetre, mely a Városligetben, a szeptember 30-án megrendezésre kerülő „Szívünk Napja" „előfutára".

Azok az iskolai osztályok, amelyek a legnagyobb számban jelennek meg és a legtöbb embert mozgósítják, a rendezvényen értékes ajándékokban részesülnek.

A megmozdulásról bővebb információt kaphat a világnap hivatalos honlapján és a facebook oldalán is.