• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Cukorbetegen indul a Maratonon Kovács Áron

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Divatosan, dinamikusan, derűsen: indul az alternatív diabéteszes mozgalom, a D+ Generation.

42 évesen, 33 év diabétesszel a háta mögött lefutja életében először a 42 km-t! - jelentette be az ismert tévés műsorvezető és zenész Kovács Áron. A nagy kalandra persze nem egyedül készül, létrehozott egy csapatot "Legyen végre egy kis rock’n’roll a diabéteszben!" jeligével és útnak indította a D+ Generation mozgalmat.

Áron 33 éve él 1-es típusú diabétesszel és második gyermeke születése ébresztette rá, hogy ideje megosztania másokkal is azt a tudást és tapasztalatot, amivel sikerült teljes életet élnie úgy, hogy cukorbetegsége szinte semmiben nem hátráltatta!

Áron szerint a diabétesz kezelés ma Magyarországon szinte teljesen figyelmen kívül hagyja a betegség lelki "szövődményeit", pedig ez legalább olyan fontos, mint magának a betegségnek a gyógykezelése! Lelki támogatás, pozitív útmutatás és motiváció nélkül, pusztán egy kezelési útmutatóval a zsebében egy friss cukorbeteg nagyjából azt éli át, mintha a jogosítvány megszerzése után az oktató egyből rajthoz állítaná egy Forma 1-es versenyen. – Így nem csoda, hogy a cukorbetegek nagy többsége nem fogadja el betegségét, nem tud megbarátkozni vele, kudarcnak, megoldhatatlan problémának éli meg, vagy egyszerűen struccpolitikát folytat.

A D+ Generation azért jött létre, hogy szembe menjen ezzel a jelenséggel! A cukorbetegséged olyan, amilyen Te vagy! Szinte kizárólag a Te hozzáállásodon múlik, hogy keresztként éled meg a dolgot, vagy észreveszed a pluszokat benne és nem mondasz le az álmaidról- mondta el.

A D+ teljes csapata érintett, hisz Áron, Eszter és Lilla "cukkerek" (ahogy ezt a D+-nál hívják), Gabi pedig diabéteszből szakvizsgázott. Pontosan tudják, hogy szemben az általános hozzáállással a cukorbeteg embereknek nem csak számok, adatok, főleg nem rémisztő statisztikák kellenek, hanem emberség, példamutatás, hitelesség, megértés, célok, szolgáltatások, önbizalom, segítség és szeretet! Előbb látniuk, azután tapasztalniuk kell: Nincs lehetetlen!

Kovács Áron a D-plusz Generation alapítója 9 éves kora óta cukros. Azzal a céllal verbuválta össze csapatát, hogy megmutassa a cukorbetegeknek, nem kell rettegni állapotuktól, nem szabad akadályként felfogni a diabéteszt, igenis bármit elérhetnek, amit megálmodtak.

Ruttner Eszter is cukorbeteg, már több mint 20 éve. Tanácsadóként különféle újításokon dolgozik, most egy olyan mobil alkalmazás fejlesztésében is részt vesz, amely sok cukorbeteg számára nyújthat majd támogatást a mindennapokban.

Dóka Gabriella a mozgás megszállottja. Edzéstervet, videóblogot készít, melyeket cukorbeteg tanítványainak mérési adataival egészít ki, ezzel is támogatva a sportolni vágyókat, hogy átszakíthassák a célszalagot.

László Lilla is 9 éves kora óta diabéteszes. A csapat dietetikusaként és táplálkozási tanácsadójaként saját tapasztalataival, élményeivel és nem utolsó sorban kreatív receptjeivel színesíti életünket.

Mint a tájékoztatn elhangzott, A D+ kampány elsődleges célja, hogy olyan komplex életmódot és szemléletet kínáljon, melynek jegyében a diabéteszesek egészséges társaikkal együtt teljes értékű emberként élvezhetik a mindennapokat. Ennek megvalósítása érdekében a D+ kampány összefogja a diabétesszel közvetlenül, vagy közvetetten érintetteket és az egészséges életmód iránt elkötelezetteket egy olyan közösség építése érdekében, melyek tagjai valós megoldásokat, üzeneteket és motivációt igényelnek - fehér köpenyek és riogatás helyett.

A 2015 évi kampány egyik fő motívuma egy maratoni futóverseny. A kampány során elindul a D+ Tv az interneten, ahol a saját főzőműsortól kezdve, a maratonra való felkészülésen át az érdekes kísérletekig bemutatnak mindent rövid, dinamikus, mai trendnek megfelelő videókban! D+ nap – Lilla összeállít minden héten egy D+ napi menüt, hogy lépésről lépésre vezessék be az egészséges táplálkozásba azokat, akiknek a hirtelen váltás nehezebben megy.
D+ sport – Gabi a Méry támogatásával olyan sporttal kapcsolatos méréseket végez egy kontrol csoporton, ami egyedülálló a magyar diabétesz kezelésben. Az internetről elérhető webes-edzésébe beépíti a várható vércukorszint változást is, segítve ezzel azokat, akik edzenének, de félnek a hipoglikémiától. DietOn - egy a maga nemében világelső mobil alkalmazás, mely a betáplált egyéni jellemzők ismeretében egyedülálló prediktív tulajdonságainak - azaz a jövőre kiható ajánlásainak - köszönhetően támogatja a felhasználókat a vércukor értékek megfelelő szinten tartásában, megkönnyítve ezzel a cukorbetegek mindennapi életét.

A csapat úgy tervezi, hogy havonta tartanak betegtalálkozót és rendezvényeket, hetente lesznek közös futóedzések.

A programokról és minden egyébről bővebben itt találnak információt a csatlakozni akarók.