• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Év Praxisa pályázat: várják az ajánlásokat

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

2015. március 10-ig várják a hazai és a határon túli orvosajánlásokat.

Sokszor megható, szívbemarkoló és főként valódi, igaz örténeteket olvashatunk az év praxisa portálon és annak Facebook oldalán. A beküldök: a hálás betegek. Idén Tab után Orgovány is megmozdult. 1200 olvasó lájkolta a facebook közösség portálon "Az év praxisa a Kárpát medencében" pályázat egyik legkedvesebb, legnépszerűbb tabi ajánlását. A pályázatot immáron ötödször hirdette meg internetes portálon - www.azevpraxisa.hu - az Országos Alapellátási Intézet, hogy erősítse a háziorvosok és munkatársaik presztízsét írták a véghajában buzdító közleményében a szervezők.

Örömmel tettünk kivételt, amikor sok- sok idős néni, és bácsi postán küldött levelét másoltuk be, és töltöttük fel a portálra az internetes pályázatok közé

Idézet a levélből:
„Tisztelt Zsűri!
Kérjük, hogy ezen írásbeli beadványunkat az internetes jelöléssel egyenértékűként szíveskedjenek elbírálni, mivel mi többnyire idős betegek vagyunk, akiknek az internet kezelése, ha egyáltalán van,nem olyan egyszerű. A következőkkel indokoljuk javaslatunkat:
A fiatal Honos Anasztázia doktornő és testvére 3,5 éve kerültek ide több mint 300km-es távolságból, Magyarország egyik legnagyobb városából. Nagyon gyorsan beilleszkedtek, mi betegek nagyon hamar megkedveltük őket. Éjt nappallá téve dolgoznak, nem egyszer vásár és ünnepnapokon is.
Nagyon tetszik nekünk, hogy a doktornő bizony nagyon sokszor feláll a székéből, vérnyomást mér , injekciót ad, infúziót köt be. Hogy mi ebben a szokatlan? Hát az, hogy a többi háziorvos legalábbis itt Tabon nem éppen ebben a szellemben tevékenykedik. Mi betegek imádjuk a doktornőt, szívesen látjuk Önöket Tabon, vagy Kapolyon, vagy Somogymeggyesen. Ismerkedjenek meg a doktornő és testvére munkájával személyesen is. Minket, betegeket kérdezzenek, hiszen a doktornő lelkiismeretes, áldozatos munkáját mi nap, mint nap megéljük, saját bőrünkön tapasztaljuk..."
A levél végén 160 olvasható és 20 olvashatatlan reszkető kezű aláírás következik.

Legalább ennyire mozgósították az orgoványi doktornő ajánlói 3000 fős falucskájuk lakosait, hiszen a hírt, hogy Orgovány díszpolgára is a jelöltek között: 1900-an lájkolták. Idézet az egyik orgoványi ajánlásból:
„Takács doktornő a mi családorvosunk is, a 8 éves lányomtól a 89 éves nagyanyámig mindannyian az ő páciensei vagyunk. Nagymamámat az elmúlt fél évben két alkalommal élesztette újra, mert leállt a keringése. Míg a mentő megérkezett infúziós kezelésben részesítette, megmentve az életét. A mai napon is járt nálunk, mint ahogyan minden héten jött eddig ellenőrizni a hónapok óta ágyban fekvő mamánkat. Megállapította, hogy tüdőgyulladása lehet, ezért szakmailag javasolta, hogy kórházban kezeljék őt tovább azután, hogy infúzióra kötötte, mert a kiszáradás jelei mutatkoztak rajta magas láza miatt. Elfogadtuk javaslatát, mert bízunk benne. Most várjuk a mentőket. Ő a mi Katikánk, akire mindig, minden körülmények között számíthatunk, legyen az életmentés, vagy közösségi élet. Örülünk, hogy ő a háziorvosunk, és tudjuk, hogy nála jobbat keresve sem találnánk!"

Aki úgy dönt, hogy a tabiakhoz és az orgoványiakhoz hasonlóan szeretné megajándékozni kedvenc háziorvosát egy elismeréssel, és esetleg hozzájuttatni „Az év praxisa a Kárpát medencében" díjhoz, az még szűk egy hónapig megteheti.

A bizalom nagy kincs. Azt mondják, hogy nem érdemes eljátszani. Azok az orvosok és praxisaik, akikről itt írnak a betegek, biztos, hogy nem éltek vissza ezzel a bizalommal. Jó, hogy ebben a rohanó világban, a túlzott adminisztráció időt, sokszor felesleges energiákat emésztő útvesztőiben is vannak, akik az emberségre, az empátiára, a szolgálatra helyezik a hangsúlyt. Ha Ön is ismer ilyen háziorvosokat, ne tétovázzon, írjon nekünk!

Szertettel várjuk a hazai és a határon túli ajánlásokat 2015. március 10-ig! Ne felejtse, önnek öt perc, orvosának egy életre szóló ajándék!